Potrivit reprezentanţiilor Complexului Muzeal Arad, expoziţia de reptile vi de aici a atras un număr record de vizitatori. Astfel, peste 2.000 de persoane, din judeţele Arad, Timiş, dar şi din Ungaria au trecut pragul muzeului pentru a vedea reptilele expuse aici. „Cea mai atractivă şi diversă expoziţie din România, deschisă pentru arădeni la Complexul Muzeal Arad, a atras peste 2000 de vizitatori din Arad, Timiş şi Ungaria. Expoziţia, deschisă la muzeul arădean, este cea mai mare expoziţie de reptile vii din România, fiind itinerată în anii trecuţi în marile muzee de istorie naturală din ţară – Sibiu, Constanţa, Alba Iulia. Expoziţia mai poate fi vizitată de arădeni doar până la mijlocul lunii viitoare, fiind deschisă de marţi până duminică, în cadrul expoziţiei Ştiinţele Naturii de la Complexul Muzeal Arad”, se arată într-un comunicat de presă al muzeului. Atracţiile expoziţiei de la Arad sunt speciile de crocodilieni, speciile de şerpi cu clopoţei. De asemenea, sunt expuse specii de şerpi regali din America, pitoni din India, şopârle Gecko şi cobre din Indonezia. „Doar în expoziţia de la Arad poate fi văzut pitonul tigrat albinos din Birmania, care nu ar putea supravieţui în natură datorită culorii sale deosebite. Pitonul reticulat, specie agresivă din Sud-Estul Asiei, este arareori crescut în captivitate, dintre cele trei exemplare din Europa, unul este expus la Arad. În cadrul expoziţiei sunt organizate lecţii de biologie, activităţi extraşcolare, ghidaje pentru grupurile şcolare, sub supravegherea profesioniştilor de la SC Gabonica SRL. Expoziţia «Reptile Vii» este cel mai atractiv punct în cadrul proiectului educaţional naţional «Săptămâna altfel», care se va derula la muzeul arădean în perioada 6-10 aprilie”, mai susţin reprezentanţii Complexului Muzeal Arad.

De menţionat că persoanele care vor să vadă expoziţia o pot face, de marţi până duminică, între orele 9-17, taxa de intrare fiind de şapte lei pentru adulţi; şase lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari; iar copiii sub cinci ani au intrarea liberă. „Organizatorii oferă reduceri atractive pentru grupurile şcolare şi oferă ghidaj (20 lei/ghidaj/grup) în limba română, maghiară şi engleză.Pentru alte detalii privind expoziţia şi programarea vizitelor grupurile şcolare organizate, vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0741 526 071”, se mai arată în comunicat.

Mai trebuie spus că taxa de filmare este de 15 lei, taxa de fotografiere fără bliţ este de zece lei, iar cea de fotografiere cu telefonul mobil este de cinci lei.

Recomandările redacției