Record personal, la Munchen, pentru pistolarul Luca Joldea

0
324

Pistolarul Luca Joldea, speranţă a tirului românesc, a participat zilele trecute la
puternicul concurs internaţional de la Munchen. Însoţit de antrenorul Gheorghe Pop, sportivul de la CSM Arad s-a remarcat în proba de pistol aer comprimat a juniorilor I (n.n. deşi este mai mic ca şi vârstă). Joldea a stabilit chiar un record personal în calificări, cu 578 de puncte, accesând în finală de pe locul 2! În ultimul act a fost primul după 12 focuri, dar apoi a prins o serie mai slabă şi a încheiat oricum pe un loc foarte bun, 5. La turneul din Germania, unul la care concurenţa e foarte acerbă, România a avut o delegaţie selectă, din care nu au lipsit componenţii lotului olimpic, cu Laura Coman – deja calificată pentru Tokyo 2020 – sau Alin Moldoveanu în prim-plan, ambii concurenţi în proba de puşcă. Vă reamintim că Federaţia Română de Tir Sportiv e condusă de arădeanca Lucia Mihalache, director al CSM.
Joldea şi Haristiade, la Europene!
O altă veste bună este aceea că Aradul va avea doi pistolari la Europenele de la Wroclaw (Polonia), din perioada 23 februarie – 2 martie. Luca Joldea (foto, alături de Roxana Bonte şi Antonia Bălan, alte două speranţe ale tirului românesc) şi Daria Haristiade, ambii legitimaţi la CS Municipal, vor concura la importanta competiţie continentală, cu speranţa de a face o figură cât mai frumoasă. Până atunci însă urmează finala Campionatului Naţional de aer comprimat de la Bucureşti, în 6-9 februarie rezervată pentru juniori şi în perioada 10-13 februarie pentru seniori.
Două podiumuri, la ultima etapă
Într-o repetiţie utilă pentru finală, pistolarii CSM-ului au concurat în weekend, tot în capitală, la etapa a şasea (ultima) din CN, cu antrenoarea Monica Toth coordonatoare a delegaţiei arădene. Iată şi rezultatele consemnate: Daria Haristiade, locul 1 la junioare, Alesia Vlai, locul 6 junioare, Iulia Bagi, locul 7 junioare; Alexandra Buda, locul 2 tineret; Mădălina Matecaş, locul 7 senioare, Laura Ignat, locul 8 senioare; Ion Joldea, locul 5 seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.