Mai multe primării din județ au cerut Consiliului Județean, bani pentru arierate și pentru achitarea unor cheltui de investiții. La rectificarea bugetară de luna acesta, după ce a trecut de votul aleșilor, CJA a decis să împartă banii, unităților administrativ-teritoriale care au cerut sprijin.

Conducerea instituției a avut în vedere cererile primăriilor din județ, dar numai în limita bugetului disponibil care, din nou – după cum susțin reprezentanții CJA, este insuficient pentru acoperirea tuturor nevoilor într-un județ aflat printre principalii contributori la stat.

Consilierii judeţeni, au aprobat rectificarea bugetului local pe anul 2018, în baza deciziei ANFP cu privire la repartizarea din cota de 17,25% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale de majorare a fondului la dispoziția CJA, cu suma de 3.487.480 de lei. Din această sumă 347.480 lei acoperă arierate, iar 3.140.000 lei sunt fonduri pentru programe de dezvoltare locală și proiecte de infrastructură.

De menționat că, pentru prima oră sumele sunt alocate Consiliului Județean Arad, în baza Deciziei șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad.

Recomandările redacției