rectificare sanatateTocmai pe fond de neînţelegeri şi schimbări de orientare politică vor avea aleşii judeţului de supus aprobării, o serie de proiecte ce prevăd investiţii în sănătate. Rămâne de văzut ce va prima în şedinţa Consiliului Judeţean, de la finele acestei săptămâni. Cert este că, prin rectificare de buget ar urma să se dea bani pentru lucrări, reparaţii şi aparatură medicală. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare sunt mai multe proiecte importante, care se referă la documentaţii tehnico-economice pentru noi investiţii în sistemul de sănătate. Între acestea, cele mai importante, realizarea Secţiei de Psihiatrie şi a compartimentului de Neuro Psihiatrie infantilă (NPI), dar şi realizarea spaţiilor verzi de la Spitalul Judeţean şi secţia TBC a acestuia. În consecinţă, rectificarea bugetului aduce o majorare substanţială a cheltuielilor de la capitolul „sănătate“. Dar şi unităţile medicale din judeţ primesc fonduri, pentru diferite destinaţii.

Cu 1,561 milioane de lei se majorează de această dată, cheltuielile pe sănătate, 1,059 de milioane de lei provenind însă din veniturile Spitalului Judeţean şi 337.000 de lei constituind subvenţii majorate de la bugetul local.

Majorare consistentă se regăseşte la partea „cheltuieli de personal“ – 1.055 milioane de lei. La bunuri şi servicii se mai duc 142.000 de lei, iar pentru documentaţiile necesare pentru arhitectură I şi peisagistică – aproape 200.000 de lei.

Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş va primi 121.000 de lei, banii fiind pentru achitarea unor cheltuieli cu înfiinţarea unei grădini terapeutice şi ignifugarea podului clădirii. Spitalul de Psihiatrie Mocrea, va beneficia de 44.000 de lei pentru ignifugare la acoperiș.

Recomandările redacției