Prim-vicepreședintele PNL Arad Geanina Pistru a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, după ce Înalta Curte i-a respins recursul.

Agenția Națională de Integritate constata, la sfârşitul anului 2015, faptul că Geanina Pistru, consilier local, mâna dreaptă a primarului Gheorghe Falcă, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în urma afacerilor pe care firma familiei, SC Auto Technic SRL, le-a derulat cu societăţi din subordinea Primăriei Arad şi Consiliului Judeţean Arad.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. AUTO TEHNIC S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia aceasta deţine calitatea de asociat unic) a încheiat contracte de prestări servicii și furnizare de produse, în valoare totală de 59.859,32 Lei (la care se adaugă TVA) cu S.C. Compania de Transport Public S.A. ARAD și S.C. Centrala Electrică de Termoficare Hidrocarburi S.A. (societăți comerciale care funcționează sub autoritatea C.L. al Municipiului Arad), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.”, susţinea ANI în noiembrie 2015, într-un comunicat de presă.

 

 

Recomandările redacției