Redeschiderea sălilor de sport este o prioritate pentru a reveni la normalitate

0
172

Cu toții avem responsabilitatea de a respecta restricțiile și de a lupta împotriva acestei pandemii, iar una dintre cele mai eficiente modalități este să rămânem activi fizic într-un mediu sigur și controlat, pentru un sistem imunitar mai bun și o sănătate mai puternică. Este dovedit că sălile de sport sunt un mediu controlat și sigur, atunci când urmează toate măsurile de prevenție, precum distanțarea, igienizarea regulate a spațiilor și a echipamentelor înainte și după utilizare.

Închiderea sălilor de sport este unul dintre motivele pentru care mulți arădeni au ieșit la protest în aceste zile. Aflați la fața locului am întrebat arădenii care este motivul pentru care protestează: „Ne dorim redeschiderea sălilor de sport, deoarece sportul înseamnă sănătate. Sunt de acord cu anumite restricții însă închiderea sălilor de sport este o decizie incorectă față de oamenii care vor să se mențină sănătoși“, a afirmat unul dintre protestatarii aflați în fața primăriei.

Toate studiile arată că există o rată foarte scăzută de răspândire a infecțiilor în săli de sport. Noua închidere a cluburilor de health & fitness nu va face decât să diminueze sănătatea populației.

Exercițiile fizice s-au dovedit a preveni și, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecțiunlei cardiovasculare, diabetul și obezitatea, informează petițieonline.com. De asemenea, au un rol major în prevenirea infecțiilor tractului respirator.

Piscinele interioare au fost închise oficial din 17 martie anul trecut. Înotul are beneficii extraordinare pentru sănătatea generală. De asemenea, scade riscul de boli despre care se știe că prezintă riscuri mari pentru pacienții cu COVID-19. Deschiderea piscinelor interioare va oferi românilor acces la beneficiile enorme pentru sănătate ale înotului și antrenamentelor acvatice, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Nu există dovezi că virusul care provoacă COVID-19 poate fi răspândit la oameni prin apă în bazine, căzi cu hidromasaj, spa-uri sau zone de joacă cu apă.

Toate studiile de până acum arată că centrele de fitness nu ar trebui închise în timpul pandemiei COVID-19, ci mai degrabă ar trebui să fie recunoscute drept soluții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.