Redeschiderea școlilor, arădene sub semnul întrebării

0
524

Apariţia unei noi tulpini a virusului Covid 19, pune sub semnul întrebării deschiderea şcolilor din Arad. Medicii arădeni explică faptul că şcolile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie, având în vedere modul în care evoluează coronavirusul. Faptul că nu se va  finaliza prima etapă de vaccinare pentru majoritatea profesorilor până la începerea Semestrului II, constituie un impediment. Medicii mai spun că  trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.

Pentru a reveni în siguranță în școli,  ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani.  Bineînțeles, doar cei care doresc, vor fi vaccinați. Odată cu începerea şcolilor în format clasic, ar începe şi aglomeraţia din mijoacele de transport şi evident că ar creşte numărul de îmbolnăviri.

Medicii estimează că școlile ar putea fi redeschise abia la mijlocul lunii martie, că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel.

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a declarat ieri la Cotroceni, că școlile se vor redeschide în 8 februarie, cu mențiunea că acest lucru,  rămâne la latitudinea fiecărui județ în parte, în funcție de numărul persoanelor infectate cu Covid 19, din zona respectivă.

 În concluzie, arădenii nu stiu încă nimic concret despre redeschiderea şcolilor din judeţ şi municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.