Târgurile de animale ar putea reveni la viață. Crescătorii de animale cer să fie redeschise târgurile de animale, locul unde puteau să își valorifice munca și să interacționeze direct cu alți fermieri. Un grup de producători agricoli a formulat această solicitare sub formă de petiție, iar fermierii cer celor care vor să ajute zootehnia românească să susțină acest demers cu o semnătură.

Majoritatea celor care susțin demersul au aflat despre solicitarea fermierilor prin intermediul Facebook, rețeaua care a dat și naștere mișcării. Astfel, inițiatorii petiției fac parte din Grupul Văcarilor din România, conform agrointel.ro.

Fermieri, țărani gospodari din toată țara, dezamăgiți de decizia guvernului de a închide toate târgurile de animale, cerem redeschiderea lor și puse la loc de cinste parte din tradiția noastră MILENARĂ, târgurile de animale, oboarele sunt de asemenea și locuri de socializare, foarte iubite de muntenii gospodari izolați și de toți locuitorii acestei țări. Prin această petiție cerem redeschiderea lor și punerea în calendarul comercial”, este textul petiției inițiată de un grup de crescători de animale din România, citat de agrointel.ro.

Unul dintre cele mai importante târguri de animale din județul Arad este la Hălmagiu.

 • Argint spune:

  Chiar ne dorim redeschiderea tîrgurilor care este ca o pieată de desfacere pentru toti locuitorii aceste tări

 • Gogu spune:

  Da ne dorim redeschiderea targului de animale dar cum va-ti permis sa inchide-ti si sa nimiciti aceasta traditie care exista de mii de ani?

 • Florin spune:

  Fara targuri dispar si ultimi tarani pe care o sa ii gasim pe nu stiu unde prin Europa tot sarmani si slugi dar fara pamanturi pe care le vor vinde tot Europei.

 • partidul Verde Maramures spune:

  FERMIERII DIN ZONA AU RĂMAS DEZOLATI DE FAPTUL CA REGULILE EUROPENE INCHIDEAU SI ULTIMA PIATA. APOI DIFERITELE BOLI CARE OBLIGAU DECIMAREA ȘEPTELULUI AUTOHTON NU SUNT VAZUTE BINE ȘI NICI NU SUNT CREDIBILE. PÂNĂ A FI MEMBRII IN ue NU PREA ERAM VIZAȚI DE BOLI! AVEAM INTERDICTII DIN ALTE MOTIVE. COMERTUL CU ANIMALE TREBUIE SA DEVIEZE IN INDUSTRIE ALIMENTARA PROPRIE PENTRU A REDUCE CONSUMUL DE SUBSTITUENTE ALIMENTARE IMPORTATE DE MARILE REȚELE COMERCIALE CU PRPRIETARI EXTERNI.

 • Valentin spune:

  ANSVA-ul si-a pus palma-n cur si a facut ce i-a fost mai usor, le-a inchis. Motivele, pesta porcina si gripa aviara. In schimb, au dat lege ca sa dea medicilor veterinari 10.000 lei lunar, asa , cadou, ca sa nu mai plece din țara. In felul asta au lovit Romania si popultia ei de 2 ori. O data ca saraceste bugetul cu o gramada de bani facuta cadou si a doua oara ca distrug cresterea animalelor si in falul asta saracesc populatia inca o data, ca se importa si se creaza deficit valutar si inflație. De asemenea o crestere nereala a preturilor la carne. ANSVA-ul trebuia sa mobilizeze medicii sa elibereze adeverinte de sanatate pentru animalele cu care se merge la targ, iar prefecturile sa dea ordin ca politia locala sa verifice aceste adeverinte la intrarea in targ. Toate aceste masuri sa se publice la televiziune. In felul acesta se rezolvat problemele. Ce ,daca s-au inchis targurile nu se mai vand animale?! Ba se vand si nu pot fi controlate. Dar sa va arate rezolvarea problemelor, un țaran prost si nescolit! Voi aia cu multe facultați si cu salarii de peste 10.000 lei pe luna nu puteti sa gandiți.Aveți prea mulți bani si voi gandiți doar cum sa-i cheltuiți.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției