de Simion Todoca

Marșul triumfal al lui Julien spre acapararea USR

Cu mult înainte de a fi vehiculată măcar ideea unei alianțe PLUS USR, am scris că Julien Dacian Cioloș a preluat peste noapte un partiduleț înființat de către niște anonimi, progenituri ale unor foști mahări securiști și comuniști. Spuneam, la vremea aceea, că acest partiduleț a fost înființat special pentru el, deoarece partidul înființat de către el, Mișcarea România Împreună, nu putut fi înregistrat la Tribunal. Or, nu se putea ca Julien, parașutatul extraordinar și plenipotențiar al Comisiei Europene- respectiv, al Fuhrerului Angela Merkel- pe scaunul de premier al României, să rămână fără partid, fără mamă, fără tată, sedus și abandonat. Așa că, rapid, în doi timpi și trei mișcări, membrii unei case de avocatură au depus actele privind înființarea partidului PLUS. Tot în doi timpi și trei mișcări, Tribunalul București a decis înscrierea PLUS în Registrul partidelor politice, avându-i ca fondatori pe Daneş Raluca Florina – preşedinte, Iordache Iulia, vicepreşedinte

Iordache Adrian Alexandru, secretar general. Toți cei 3 fac parte din staff-ul casei de avocatură despre care pomeneam. Așadar, Julien nu este nicidecum fondator al PLUS, cum îl alintă divizia de presă, ci doar destinatarul unui colet politic făcut cadou. Ca dovadă, cei trei fondatori cu patalama nu au suflat niciun cuvânt în presă, ci au așteptat cuminți ca Julien să anunțe că abandonează înscrierea partidului său, Mișcarea România Împreună și se alătură PLUS, care a fost deja înregistrat. Peste nici măcar trei luni, a fost ales președinte al acestui partid. Mai clar de atât se poate?

Iertată să-mi fie digresiunea, dar era necesară, pentru a se demonstra că PLUS a fost înființat pentru el, ca să aibă un vehicul politic pentru prima țintă, preluarea USR. Ei, bine, pașii au fost exact cei pe care i-am explicat atunci: Julien a reușit să impună alianța electorală USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, în ciuda nemulțumirilor majorității zdrobitoare a USR-iștilor din teritoriu. Drept urmare, lucru de neimaginat, un partiduleț înființat peste noapte a reușit, pe spinarea USR, să câștige mandate de europarlamentari! În frunte cu Cioloș, care, culmea, a devenit lider al unui nou grup europarlamentar, sub conducerea lui Macron, președintele Franței! Din acel moment, pasul doi, transformarea alianței electorale în alianță politică a devenit o bagatelă, Cioloș devenind copreședinte USR PLUS. Urmează pasul trei: desființarea conducerii bicefale și alegerea unui președinte, adică Cioloș.

Desigur, USR-iștii spumegă de furie, ei, care au reușit să facă din nimic un partid parlamentar cu alură de participant la guvernare, au ajuns să fie înghițiți de un partiduleț care încape în buzunarul pentru ceas! Au fost obligați să renunțe la locuri eligibile pe listele pentru alegerile parlamentare, ca să le dea unor candidați ai partidului parazit, plancton, cu largul concurs al liderilor lor! Ca să nu fiu cumva amendat, mă grăbesc să spun că nu eu consider PLUS un parazit sau un plancton, ci așa îl consideră USR-iștii. Ca dovadă: parlamentarii USR care , vorba Clotildei-cum care, Clotilde Armand, desigur-au luptat 4 ani cu hidra PSD, sunt eliminați de pe locurile eligibile, ca să le facă loc celor de la PLUS! Un exemplu edificator: un parlamentar fanion al USR, pe care îl cunoaște toată România țipă din rărunchi că el nu se mai regăsește pe lista de la Cluj Napoca pe loc eligibil, deoarece la Conferința Județeană pentru aprobarea listelor de candidați USR PLUS au participat 48 de delegați ai USR și 72 de delegați ai PLUS !

Cu certitudine, figura se va repeta la congresul care va alege președintele unic al partidului, adică, așa cum am spus, Julien Dacian Cioloș !

Recomandările redacției