Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu solicită anchetarea lui Ludovic Orban, care a cerut românilor să nu respecte decizia Curţii Constituţionale privind izolarea şi carantinarea. Prin îndemnul său, Ludovic Orban s-a făcut vinovat de încălcarea gravă a Constituţiei, faptă care poate duce la condamnarea la 3 ani de puşcărie. Este apă de ploaie, Tăriceanu ştie bine că nu poporul trebuie să se conformeze deciziilor Curţii Constituţionale, ci instituţiile abilitate, respectiv guvernul şi parlamentul. Ludovic Întâiul putea să le explice românilor că hotărîrea Curţii Constituţionale nu se referă la izolare şi carantinare, în general, ci la modul în care acestea au fost aplicate acum, fără a avea la bază o lege. Trebuie să recunoască greşeala, le ceară românilor scuze şi să-i îndemne să respecte în continuare deciziile guvernului privind măsurile de luptă împotriva coronavirusului.

În loc să facă asta, Ludovic s-a apucat să răcnească împotriva Curţii Constituţionale, să le ceară oamenilor să nu o mai bage în seamă, pentru că este o simplă unealtă a PSD-ului. Dincolo de o (im)posibilă anchetare a lui Ludovic pe cazul în speţă, rămâne asaltul generalizat împotriva curţilor constituţionale ale ţărilor din Europa de Est, atacuri dirijate de la Berlin şi Bruxelles. Acapararea acestora  ar duce la un control aproape absolut asupra statelor respective, având în vedere faptul că în ultimii ani Curtea Constituţională a României, de exemplu, s-a transformat practic în principala forţă legiuitoare. Spre ghinionul lui Klaus Von Werner, după ce a fost desfiinţat celebrul Binom SRI-DNA, membrii Curţii Constituţionale au scăpat de şantaje şi ameninţări cu dosare penale reale sau fabricate la comandă, aşa că au început să nu mai răspundă la comenzi politice.

Klaus Von Werner este extrem de furios că onor Curtea Constituţională nu mai este unealta lui, aşa că a atacat-o în mod repetat, iar Ludovic Întîiul i-a ţinut isonul, aşa cum a făcut şi acum. Ludovicul nu doar că a lansat numeroase atacuri verbale la adresa Curţii Constituţionale, ci a ameninţat direct că după ce PNL va prelua puterea deplină şi va avea o majoritate parlamentară confortabilă, va schimba structura şi atribuţiile Curţii Constituţionale. Adică, pe româneşte, acolo vor fi doar oamenii lui Klaus Von Werner şi ai PNL-ului, care nu vor mai lua nicio decizie împotriva cedării domeniilor strategice ale României. Pentru că, să fie clar: asta este sarcina lui Klaus Von Werner şi a partidului, respectiv, guvernului său, definitivarea transformării României în colonie! Poate că, din fericire pentru România, Klaus Von Werner va decide să nu se achite de sarcină, fie pentru că nu vrea, fie pentru că, din nou, nu va avea la dispoziţie mijloacele necesare, adică o majoritate parlamentară obedientă şi un guvern la fel. Vom vedea ce se va întâmpla la alegerile parlamentare, dar semnele nu sunt prea îmbucurătoare pentru PNL. De guvernat, sigur va guverna, dar nu singur şi, posibil, nu de pe prima poziţie.

Recomandările redacției