Aşadar, în ciuda faptului că prelungirea străzii de alertă nu pare să aibă nicio şansă să treacă de Parlament, PSD, Pro România şi ALDE declarând ferm că nu vor vota, ba, mai mult, împotrivă se pronunţă şi o parte a celor de la USR, Iohannis a anunţat că starea de alertă va continua şi după 15 iunie. De ce această încăpăţânare a lui Iohannis şi a PNL ? Unii dintre liderii politici au spus că scopul ar fi împiedicare depunerii moţiunii de cenzură, având în vedere faptul că Marcel Ciolacu a declarat în repetate rânduri că PSD nu va face acest lucru atâta timp cât românii sunt în stare de alertă. Este un motiv plauzibil, dar mult mai important pentru Klaus Werner şi PNL să stoarcă maximum de potenţial capital politic din exploatarea crizei coronavirusului, pentru a diminua descreşterea accelerată a PNL, în perspectiva alegerilor parlamentare. De la izbucnirea pandemiei şi până acum, acesta a fost tratată ca o temă electorală. Este deja un lucru banal că numărul deceselor cauzate de Covid 19 a fost permanent umflat, fiind declaraţi morţi din cauza virusului oameni care au murit din cu totul alte cauze, care ar fi decedat oricum, indiferent de existenţa sau inexistenţa acestuia.

După ce s-a băgat groaza în oasele românilor, treptat a început să scadă numărul deceselor, nu pentru că a dat virusul înapoi, ci pentru că cei morţi din alte cauze nu au mai fost trecuţi pe răboj în contul Covidului, iar Klaus Von Werner şi Ludovic Întâiul au putut raporta cu mândrie că datorită înţeleptelor măsuri impuse de către ei au fost salvate vieţile a mii de români. Lucru care, desigur, demonstrează că trebuie să luptăm mai departe cu aceleaşi arme, adică spălatul pe mâini, statul acasă şi distanţarea socială, ceea ce presupune prelungirea stării de alertă. Adică, a perioadei în care guvernul poate să facă absolut tot ce doreşte: să emită Ordonanţe de Urgenţă cu nemiluita, să numească directori de spitale frizeri şi chelneri, să despăgubească prin ANRP, cu sute de mii de lei clientela politică, să permită administraţiilor liberale să facă achiziţii fără licitaţii şi multe altele.

Dacă, aşa cum este previzibil, prelungirea stării de urgenţă va fi respinsă de către Parlament, iar restricţiile la care sunt supuşi românii vor fi eliminate, în scurt timp se va înregistra, cu siguranţă, o creştere spectaculoasă a numărului îmbolnăvirilor şi, mai ales, deceselor cauzate de Covid 19. Doamne, Fereşte, să fie reală, dar, chiar dacă nu va fi, raportările aşa vor arăta. Din nou vor fi trecuţi la catastif cei care mor din alte cauze, mai abitir decât înainte, vor avea grijă de asta frizeriţele, mecanicii şi chelneriţele puşi pe funcţii de directori de spitale, prin grija guvernului. Atunci să te ţii! Klaus Von Werner, Ludovic Întâiul şi toată suflarea PNL-istă vor arunca în capul PSD cele mai cumplite acuze şi blesteme, pentru că nu le-a păsat de viaţa şi sănătatea românilor, ci doar de interesele lor politice meschine! O temă electorală beton, pe care PNL o va axploata din plin!

Recomandările redacției