Reflexii și reflecții De Simion Todoca Când dai la pod ce-ai câștigat la moară, ba chiar mai mult.

0
638

Printre motivele umflării numărului celor decedați din cauza Covid 19 am identificat, așa cum am arătat într-un articol anterior, încercarea de păcălire a Comisiei Europene.

Reamintesc: Concomitent cu declanșarea procedurii de deficit excesiv împotriva României, Comisia Europeană a declanșat și clauza generală rogatorie,  care prevede că, la stabilirea depășirii țintei de deficit,  nu se vor lua în calcul cheltuielile generate de pandemia COVID-19. Nu vorbim doar despre măști, mănuși, echipamente, izolete, dezinfectanți, ci și despre diverse „accesorii” necesare  punerii în practică a măsurilor decise pentru starea de urgență sau de alertă, de pildă scanerele de măsurare a temperaturii, dar nu numai. Te și miri ce se poate inventa, ce măsuri aiuritoare se pot lua de către guvernanți pentru a oferi firmelor clientelei politice un obiect al muncii la care nimeni nu s-ar fi gândit, pentru a le umfla conturile. De pildă,  dacă nu s-ar fi instituit obligativitatea termoscanării, cîte aparate ar fi putut vinde firma producătoare? Nesemnificativ, dar, așa, le-a pus Dumnezeu-adică guvernul- mâna în cap. Dar, să nu deviem, ci să revenim la „Covidiada” funerară declanșată în scopul păcălirii Comisiei Europene. Așa cum am zis, șmecheria ar fi acceptabilă dacă ar aduce României doar scăparea de penalizări, dar trebuie să luăm în calcul și efectele pe plan intern.

    Voit sau nu, minciunile privind decesele cauzate de Covid au băgat spaima în populație. Frica a devenit factor aproape predominant al societății, iar efectele fricii sunt devastatoare. De frică, oamenii s-au autoizolat, s-au baricadat în case, suportând agravarea tuturor afecțiunilor cauzate de stres, acest passepartout spre moarte. Mai rău, frica indusă a avut un rezultat monstruos: accentuarea dezbinării sociale, stârnirea furiei celor care, de frică, s-au supus tuturor edictelor, împotriva celor care nu le-au respectat, considerându-le prosteși, absurde, manipulatorii și interesate. Nu cred că mai există undeva în Europa îndemnuri oficiale, girate de către guvern, de a sesiza autoritățile că vecinul a tușit sau că a ieșit din casă fără să aibă adeverință sau că s-a întâlnit cu cineva care a venit de nu știu unde. Este incredibil cum a putut să prindă la cetățeni aplecarea spre delațiune, turnătorie, mai ceva decât pe vremea comunismului! Iar aceasta, nu pentru că oamenii ar avea aplecare spre așa ceva, ci doar de frică ! Cu siguranță, România nu are decât de pierdut din această dezbinare, dar cineva are de câștigat. Că de aia a și provocat-o !

    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.