Reflexii şi reflecţii de Simion Todoca Când Iohannis mănâncă aguridă, iar liberalilor li se strepezesc dinţii

0
540

Sâcâit de insistenţa zvonurilor că este posibil ca Nicuşor Dan să nu fie, până la urmă, candidatul la Primăria Capitalei sprijinit şi de către PNL, Ludovic Orban iese cu o declaraţie scurtă şi, crede el, cuprinzătoare.

Cu siguranță! Nicușor Dan nu este doar candidatul nostru. El a fost desemnat și de USR București, prin votul membrilor. Ar putea să obțină și susținerea PMP. Practic, întreg blocul de dreapta îl va susține pe Nicușor Dan, un om profilat deja, un om care a prezentat soluțiile pentru București. PNL a luat decizia în unanimitate în Biroul Politic Național și îl susține pe Nicușor Dan.”, a spus Ludovic Orban, la Digi24. În fapt, făcătura se vede de la o poştă, când zici că că Nicuşor Dan a fost desemnat „şi de USR „ ai vrea ca lumea să înţeleagă că acesta este candidatul PNL susţinut şi de către USR, când, în realitate, ştie toată lumea că lucrurile stau exact pe dos. La vremea cînd USR a dexcis că va merge în alegeri cu Nicuşor Dan, liberalilor nici măcar nu le trecea prin cap că ar putea să aibă un candidat comun cu USR, principalul adversar al PNL la ora actuală. Lucrurile sunt clare: Klaus Von Werner a poruncit ca PNL să facă absolut orice pentru ca Primăria Capitalei să nu mai fie câştigată de către PSD, ci de către oriccare altcineva de pe partea dreptă. Iar dacă liberalii nu sunt capabili să vină cu un candidat având şanse reale să o bată pe Firea, ghinion, să facă bine să susţină candidatul altui partid, mai bine plasat, iar PNL să nu aibă un candidat al său.

Nici că ai putea găsi ruşine mai mare pentru singurul partid liberal din România, pe deasupra aflat şi la guvernare, cu şanse aproape sigure de a guverna şi după alegerile parlamentare din iarnă! Dar, dacă aşa a poruncit Klaus, ce putea Ludovic Orban să facă? Să candideze el ar însemna să se mai facă o dată de râs, de data asta, definitiv şi irevocabil. Rareş Bogdan nu a vrut în ruptul capului, el vrea să rămână europarlamentar şi lider al PNL, pentru a-şi betona drumul spre Palatul Cotroceni, ca succesor al lui Klaus Werner, aşa că a dat fuguţa la acesta şi i-a şoptit că singura soluţie pentru zdrobirea PSD în bătălia pentru Capitală este susţinerea lui Nicuşor Dan. Iar Ludovicul nu a avut de ales, s-a conformat, chiar dacă PNL nu are decât de pierdut din această mezalianţă.

Se vede cu ochiul liber că Nicuşor Dan nu are nici cea mai mică intenţie să se încorporeze în PNL, nu vrea să fie, în ochii lumii, candidatul PNL, pentru că aceasta i-ar şifona imaginea. Tocmai de aceea, nu l-am auzit şi nici nu-l vom auzi venind cu declaraţii în sprijinul guvernului şi al PNL. Este candidatul USR, iar dacă liberalii vor să-i dea voturile, să fie primit! Este notoriu faptul că majoritatea liberalilor nu vede cu ochi buni renunţarea la un candidat propriu la Primăria Capitalei, deja existând numeroase critici şi presiuni asupra lui Ludovic Orban pentru renunţarea la susţinerea lui Nicuşor Dan. Dacă acesta va câştiga Primăria Capitalei, la alegerile parlamentare aceasta va avea un impact major, iar beneficiarul nu va fi PNL, ci USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.