Reflexii și reflecții de Simion Todoca Chiar crede SRI că automia Ținutului Secuiesc „nu contravine securității naționale”?!

0
571

Mă frec îndelung la ochi și recitesc pentru a zecea oră scurtul Comunicat al SRI referitor la (ne)implicarea acestui serviciu în scandalul  privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Pe scurt, SRI spune că nu are voie să întreprindă vreo acţiune care ar putea leza interesele unui partid.Iată: „Ca expresie a respectării principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat, monitorizarea activităţii puterii legislative a ţării excedează sfera de competenţă a Serviciului Român de Informaţii…Având în vedere că principiul legalităţii guvernează întreaga activitate a instituţiei noastre, este exclusă şi întreprinderea oricărui demers care să promoveze ori să lezeze interesele vreunui partid politic, entităţi, persoane fizice sau juridice, în măsura în care acţiunile acestora nu contravin securităţii naţionale”. Ei, drăcie, adică autonomia Ținutului Secuiesc, ca un pas important spre autonomia Ardealului, NU

 CONTRAVINE SECURITĂȚII NAȚIONALE ?! Adică, SRI, nu are voie SĂ LEZEZE INTERESELE VREUNUI PARTID POLITIC, chiar dacă acele interese sunt clar opuse interesului național? ! Adică, de aceea SRI nu poate acționa împotriva „entității” numite „Garda maghiară”, interzisă în Ungaria, dar foarte activă în România? De aceea SRI nu poate acționa împotriva „persoanei fizice” care a spânzurat un manechin deghizat în Avram Iancu?

     Păi, să vedem: credeți că SRI nu a averizat, cu mult înainte de depunerea proiectului UDMR la Parlament că acesta reprezintă o amenințare la adresa integrității și suveranității statului? Credeți că SRI nu a trimis zeci sau sute de sesizări privind legătura directă a UDMR cu Budapesta, unde este centrul de  comandă? Sunt absolut sigur că SRI a făcut toate acestea, dar toate sesizările și avertismentele au fost ascunse prin sertare de către cei cărora le-au fost adresate! În capul listei, evident, PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, oricare ar fi fost acesta! Iar, dacă acesta ar fi fost îngăduitor, ar fi permis să fie informați și președinții celor două Camere ale Parlamentului. Firesc, se naște întrebarea: cine a amputat prerogativele SRI, cine a interzis acestei instituții vitale, care reprezintă, la urma urmei, sistemul imunitar al oricărui stat, să mai existe, să-și mai îndeplinească rolul? Răspunsul este simplu: politicul! Mai exact, cei care au ajuns să domine, să dețină puterea, deși nu au nicio legătură cu polica și politicile, cu trebile statului, ci doar cu simbria generoasă primită de la cei care îi năimesc! Partidele, mână în mână, în complicitate, mai pe românește, au decis să pună cu botul pe labe SRI, să-l reducă la tăcere, să-l facă absolut nesemnificativ, lipsit de orice obiect al muncii. Sunt absolut sigur că acei SRI-ști care încă mai sunt SRI-ști au sesizat demult că niște arabi produc alcool metilic și îl vând ca alcool etilic, știind bine că zeci de oameni îl vor consuma și vor crăpa, dar nu au fost luați în seamă, pentru că la mijloc erau interese politice. Este doar un exemplu mărunt, dar mai am, câte vreți, inclusiv celebrul caz Hexi Pharma, care a trebuit să dispară, pentru că era cu capital românesc.  

   Nu m-ar mira ca năimiții, răspândiți pe la toate partidele politice, să ceară desființarea SRI, care, oricum, nu face nimic, așa că, exact ca și Secția Specială, aia care ar trebui să ancheteze infracțiunile din justiție, nu își justifică existența !

Și așa ca o cireașă pe colivă, din moment ce Klaus Iohannis Werner zice că Parlamentul este ticălos și vândut intereselor străine, de ce susține în continuare că „monitorizarea activităţii puterii legislative a ţării excedează sfera de competenţă a Serviciului Român de Informaţii” ? OARE, DE CE ?

    

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.