Marți, Klaus Iohannis Von Werner a decis să îl devanseze cu câteva ore pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, care a reeditat noaptea Învierii. Astfel, ÎPS Klaus Werner a chemat aproape 20 de capi importanți ai cultului liberal din România la Vila Lac 2, sfințitul lăcaș în care Ludovic Orban s-a recules în zilele în care era suspectat că ar fi posedat de diavolescul Covid, pentru ca toți să primească lumină de la EL însuși. Unele guri rele și spurcate spun că s-a discutat „cu cuțitele pe masă”, unii dintre capii eparhiilor cerând excomunicarea unor miniștri care nu răspund întocmai și la timp comenzilor partidului. După părerea lor,   niciun ministru nu are voie să vină cu idei sau-blasfemie!-cu decizii care nu au fost dezbătute și aprobate de către partid, sub directa îndrumare a liderului absolut, Klaus Iohannis Von Werner. Cică, la un momentdat, unii spuneau că din ce s-a discutat s-a desprins ideea clară că El însuși, Supremul, este tot mai nemulțumit de Ludovic Orban, inclusiv pentru faptul că nu vrea să-i mazilească pe miniștrii cârcotași.

    Lăsând gluma, cred că o remaniere făcută în grabă, acum, ar fi o prostie strategică. După ce te-ai chinuit atâta să repeți cu obstinație că guvernul a avut o prestație de excepție, reușind să țină în frâu epidemia, a -i schimba tocmai pe miniștrii care au avut roluri cheie ar însemna să recunoști că, de fapt, guvernul a făcut doar prostii. Nimeni nu știe ce va aduce perioada de stare de alertă, este posibil ca lucrurile să se agraveze, să vină un nou val, iar numărul celor infectați și al morților să crească dezastruos. Asta ar însemna că, din start, mai condamni la oprobiul public încă un lot de cadre, slăbind și mai mult capitalul de resurse umane al partidului. În mod normal, abia după trecerea pandemiei, cu puțin timp înainte de alegeri, procedezi la o remaniere masivă, pentru a oferi electoratului un nou orizont de așteptare.

    Ideal ar fi ca, atunci, la remaniere, să vii cu niște miniștri care nu sunt legați ombilical de partid, să dai impresia că vrei un guvern de profesioniști, nu de politruci. Rețeta a mai fost folosită, chiar cu succes, electoratul fiind destul de ușor de prostit.  Problema este că nu prea mulți ar înțelege strategia și ar reacționa negativ și distructiv, cei mai mulți considerând că ei, vechi luptători ai partidului, sunt lăsați pe dinafară, fiind promovați oameni care nu au făcut nimic. La drept vorbind, cam au motive să gândească așa, vorba aia: cine s-a fript cu ciorba…Vom vedea, în scurt timp, în ce fel i-a luminat Klaus pe credincioșii lui, ce sfaturi părintești le-a dat și cum vor reacționa ei.

Recomandările redacției