Reflexii și reflecții de Simion Todoca Dacă închidem ochii, nu vom putea spune că nu am văzut!

0
478

Nu am încotro, trebuie să revin asupra uluitoarei declarații a Alinei Gorghiu, liberală de frunte și, cel mai probabil, viitor vicepremier, în locul Ralucăi Turcan: „Chiar dacă se încalcă Constituția,  în politică sunt permise artificii” , a zis fosta șefă a liberalilor de rit vechi, metamorfozată în băsistă mai mai radicală decât cei mai vajnici lachei ai fostului chiriaș de la Cotroceni. Am arătat că declarația ei este încadrată în strategia lui Klaus Werner de distrugere a Curții Constituționale a României, dar, analizând mai profund spusele ei, mi-am dat seama că lucrurile sunt mai complicate, că adevărata țintă este Constituția României, Curtea fiind doar instituția care veghează la respectarea ei. Alina Gorghiu nu a spus că „artificiile” sunt permise chiar dacă se încalcă deciziile Curții Constituționale a României,  ci că acestea pot să încalce Constituția ! Nici măcar nu a spus că aceasta ar trebui schimbată, pentru că nu este în regulă, ci, de-a dreptul, că nu mai trebuie luată în considerare, indiferent cum ar fi ea, retrogradă sau revizuită, ci pur și simplu eludată! Așa ceva nu și-a permis nici măcar țarul Putin!

   Trepădușii din PNL ai lui Klaus Werner nu sunt capabili să realizeze că acesta are sarcina de a submina stâlpii democrației, adică Parlamentul și Curtea Constituțională, catalogându-le drept dușmani ai adevăratei democrații. Mă întreb ce vor mai spune acești liberali de mucava după ce vor avea majoritate parlamentară, vor spune în continuare că Parlamentul este dușmanul poporului? Dacă, prin absurd-cred că este adevărat, pentru că este absurd (nu mă apuc să explic cine a spus)- strada, așa zisa societate civilă, va avea dreptul de a numi doi judecători ai Curții Constituționale, cu sarcina de a înclina balanța votului așa cum trebuie, cu ce obraz vor mai putea să spună Klaus Von Werner și PNL că deciziile CCR sunt sacrosancte și trebuie respectate, după ce tocmai au redus la nimicnicie această instituție? Cu ce obraz vor mai putea spune că Parlamentul, dominat de către ei,  este o instituție vitală a democrației, după ce au susținut sus și tare că este o adunătură nedemocratică, retrogradă și comunistă?

     Dacă liberalii nu își dau seama că Werner este gata să-i sacrifice, să-i condamne la dispariție, obligându-i să facă praf tot ceea ce înseamnă liberalism, doar pentru ca EL însuși să ducă la bun sfârșit sarcina pe care a primit-o de la șefii lui, soarta PNL va fi una urâtă rău. Să nu ne ascundem după deget: mahărilor de la Berlin și Bruxelles le-ar conveni de minune ca România să devină republică prezidențială, pentru că ei decid cine este președinte al României, un dictator atotputernic, căruia i se rupe de așa zisele instituții ale statului de drept, EL având toate prerogativele. Creierele cenușii ale serviciilor secrete străine cunosc la perfecție dorința românilor de a avea un tătuc, un voevod, un arhanghel, știu exact că nu puțini vor fi cei care vor aplauda orice atac împotriva instituțiilor democratice. Băsescu a fost primul care a primit de la Merkel sarcina de a transforma România în republică prezidențială, să forțeze alegeri anticipate, pentru ca Alianța DA să le câștige cu un scor zdrobitor, iar Parlamentul să declanșeze procedurile de modificare a Constituției, dar nu a reușit, pentru că Tăriceanu, după ce și-a anunțat demisia, s-a răzgândit peste noapte. După câte îl cunosc eu pe Băse, mai că ași pune pariu că el l-a „răzgândit” pe Tăriceanu, după care a făcut pe ofensatul, că doar nu era să se desconspire! Sigur că lui Băse i-ar fi convenit schimbarea Constituției, dar dacă România ar fi devenit republică prezidențială fără ca el să beneficieze, ce gheșeft ar fi făcut? Sau, pentru că eu mai cred în prezumția de nevinovăție, șmecherul Băse chiar nu a vrut să le facă jocul, i-a dus de nas, așa cum numai el știe să facă.

   Și, ca să încheiem: dragi liberali, chiar nu vă dați seama că săpați la temelia instituțiilor pe care voi le veți conduce? Chiar nu pricepeți că una este să spui că trebuie schimbată Constituția, dar că, așa cum este, trebuie respectată iar alta este să spui că ea nu contează? Acum mulți ani, pe vremea lui Ceaușescu, la fostul Teatru de Stat Arad, s-a jucat o piesă, „Puterea și Adevărul”. A fost și film, catalogat de către habarniști drept „ Cel mai bun film de propagandă realizat în timpul celor 45 de ani de comunism. Cu personaje bine conturate și ușor de recunoscut în epocă, filmul spune povestea inginerului Petrescu ce intră în conflict cu secretarul de partid Stoian, care refuză să vadă dificultațile pe care Petrescu le are pe șantier. Petrescu este exclus din partid și apoi arestat pentru că a avut curajul de a expune public neajunsurile proiectului”. Mă cutremuram când urmăream din culise dialogul dintre Stoian și Petrescu (să fiu iertat dacă greșesc, erau Mărtinuș și Petrache), iar secretarul de partid îi spunea lui Petrescu: „Democrație, sugi cuvântul ăsta ca pe o bomboană”. Cam asta face și marea Uniune Europeană, suge cuvântul doar atunci când îi convine, dar îi convinge pe proști că democrația înseamnă dreptul tău de a alege dictatura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.