Reflexii şi reflecţii de Simion Todoca Dan Voiculescu strică jucăria lui Tăriceanu şi îi dăunează grav Gabrielei Firea

0
434

Intrarea lui Tăriceanu în cursa pentru Primăria Capitalei îi dă o lovitură serioasă Gabrielei Firea, care, după trădarea lui Victor Ponta, se baza foarte mult pe voturile celor de la ALDE. Acestea contau extrem de mult, în condiţiile în care Nicuşor Dan, prin intrarea în cursă a lui Traian Băsescu, îşi vedea serios diminuate şansele de a câştiga. Iată că, acum, Gabriela Firea este cea care o încasează, pierzând voturile oamenilor lui Tăriceanu. Dar, ce anume l-a determinat pe Tăriceanu să iasă din alianţa pentru Bucureşti? Dacă în cazul lui Victor Ponta a fost vorba despre pretenţii exagerate la împărţirea locurilor pe liste, pe care PSD-iştii nu aveau cum să le înghită, având în vederea distanţa de la cer la pământ dintre cele două partide, la Tăriceanu nu este vorba despre aşa ceva. Tăriceanu a fost pur şi simplu scos din alianţă la cererea lui Dan Voiculescu, cel care a înfiinţat Partidul Puterii Umaniste, partid care a intrat în alianţa pentru Bucureşti, alături de PSD, însă cu condiţia ca ALDE să fie mătrăşit. Or, PSD şi-a făcut nişte socoteli: PPU este pe val, având deja, în timp record, 9 parlamentari, aproape toţi venind de la PSD. În teritoriu, organizaţiile PPU sunt populate exclusiv de foşti membri PSD şi foşti membri ALDE.

Calculul PSD-iştilor a fost simplu: prin alianţa cu PPU vor recupera voturile pierdute din cauza plecărilor din partid, dar vor lua şi voturi de la ALDE, prin cei care l-au abandonat pe Tăriceanu. Se pune întrebarea: Ce a avut Dan Voiculescu cu Tăriceanu, de ce este atât de înverşunat împotriva lui? Simplu, Dan Voiculescu îl urăşte din rărunchi pe Tăriceanu, care pur şi simplu i-a furat partidul de suflet, fostul PUR, transformat în Partidul Conservator. Tăriceanu a fost cel care l-a convins pe Daniel Constantin, numit chiar de către Voiculescu la cârma PC, să fuzioneze cu micul său partid , Partidul Liberalilor Reformişti, formând actualul ALDE. Marea durere a foştilor conservatori a fost resimţită în toate organizaţiile din ţară, unde, la presiunile lui Tăriceanu, au fost impuşi pe funcţii exclusiv oameni ai săi, foştii conservatori fiind maziliţi. Este evident că aceştia nu avea cum să mai stea în ALDE, din moment ce partidul lor, al umaniştilor, a fost reînfiinţat, tot de către Dan Voiculescu.

Revenind la calculele PSD, este evident că acesta a acceptat toate cererile lui Dan Voiculescu, inclusiv stricarea alianţei cu ALDE, mai ales pentru argumentul suprem al acestuia: Antenele, o uriaşă maşină de propagandă, pentru care merită să faci orice sacrifiu.Rămâne de văzut cât de multe voturi va strânge Tăriceanu. Prevăd că foarte puţine, pentru că nu mai are de unde. Dacă la început, pe când nu era la guvernare alături de PSD, a cunoscut o creştere apreciabilă, prin venirea liberalilor nemulţumiţi de fuziunea cu PDL, acum este exclus să mai vină cineva de la actualul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.