Reflexii și reflecții De Simion Todoca Dar românii unde sunt, măi, tâlharilor ?

0
796

Decretați stare de urgență, ne condamnați la arest la domiciliu sau sau în centre de carantinare, pe care  vreți să le transformați în secții de votare, în care fiecare cetățean carantinat va fi eliberat după ce votează cum trebuie, ne împiedicați să ducem o bucată de pâine tatălui sau mamei, care stau la două străzi distanță de noi, susținând, culmea, că așa dăm dovadă de responsabilitate, că ne îngrijim de viața lor! Cum mama dracului dai dovadă de responsabilitate dacă nu ai grijă de un bătrân, fie că îți este rudă, fie că nu, care este imobilizat la pat și nu poate trăi dacă tu nu îi aduci zilnic mâncare, dacă nu vii să te chinui să-i schimbi așternuturile, să-i dai pijamale curate? A, probabil că în mintea voastră politicianistă a da dovadă de responsabilitate înseamnă să-i lași dracului să piară pe toți cei care nu mai sunt folositori societății, după principiul stâncii tarpeiene ! Vai, scuze, trebuie să explic ce e aia stâncă tarpeiană ! Pe scurt: în Sparta toți neputincioșii, toți cei care nu mai erau folositori cetății, erau aruncați de pe stânca tarpeiană, între sulițe și eliminați.

   Nu fac proces de intenție nimănui, nu vreau să spun că PSD sau PNL fac asta, dar deja este vizibilă de la două poște cârdășia, nemernicia politrucilor din ambele părți, care calcă pe cadavre pentru a sălta pe scara politică. Pe de o parte, PNL profită de criză pentru a-și îmbogăți și mai mult clientela cotizantă, pe de altă parte, PSD îi cântă în strună, pentru ca și clientela lui să se înfrupte. Este exact ca în filmul pe care îl care îl vedeam pe vremea când eram copil: doi indivizi puneau la cale un jaf la o mănăstire. Unul îi spune celuilalt: vom împărți totul în două, ca niște escroci cinstiți !

   Doar întreb: de când a început această nebunie a coronavirusului, a întrebat cineva poporul român dacă este de acord să poarte mască, să-și abandoneze părinții, bunicii, prietenii, să-i arunce între sulițe? Bine, nu pretind să se fi făcut un referendum, prin care românii să spună dacă sunt dispuși să riște să se infecteze, având grijă de rudele lor, dar măcar un sondaj se putea face. A făcut cineva așa ceva? Nimic, niente, nada ! Oare, de ce? Sunt convins că românii știu să răspundă!

   Ca să închei: oameni buni, nu vă luați după cei care vă spun că acest coronarivus  nu există, dar aveți dreptul de decide : acceptați riscul de circa 5% de vă infecta , urmarea fiind circa 0,02% să muriți, dacă îi aduceți o bucată de pâine tatălui, bunicului, prietenului sau pur și simplu unui necunoscut? Aveți dreptul de a decide. Ca să nu creadă cineva că îndemn la anarhie: cereți doar ca legea să vă  dea voie să vă asumi riscul !  Și, mai ales, aveți mare grijă ca atitudiunea voastră să nu fie speculată politic! Concluzie: cea mai mare victorie a lui Satana este faptul că i-a convins pe oameni că el nu există !

    

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.