Reflexii și reflecții De Simion Todoca „Iubirea de moșie e un zid, mai puternică decât Covid” !

0
375

Am citat dintr-o virtuală „traducere„  a Scrisorii a III-a, e către însuși Klaus Iohannis Werner, imediat după ce Camera Deputaților a adoptat, fără să voteze, proiectul de Lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, promovat de către UDMR. Desigur, afirmațiile lui Iohannis, cum că PSD și UDMR fac înțelegeri pentru a sfârteca trupul sfânt al țărișoarei sunt elucubrante, dar îmi mențin afirmația că faptul în sine este trădare de țară, chiar dacă inconștientă și cauzată de prostie. Tot trădare se cheamă. „Nu mi-am închipuit nicio clipă că vreun senator al statului român, sănătos la cap, ar putea vota acest proiect. Dacă am înnebuni toți azi și am vota legea, CCR ar constata că este neconstituțională. Aceste proiecte sunt o joacă a unora, nu sunt o treabă serioasă”, declară liderul senatorilor PNL. Oare, chiar așa să fie? Dacă am studia presa maghiară de dinainte de 1918, pot să pun mâna mâna în foc că ungurii din parlamentul de la Budapesta au declarat exact la fel atunci când se discuta despre proiectul românilor membri ai acestui for! Și, totuși, cu acordul unor parlamentari UNGURI, cu votul lor, s-a ajuns la Marea Unire. S-a dovedit, până la urmă, că nu a fost doar „o joacă a unora ”. De ce nu ar spera Ungaria și UDMR-iștii că istoria s-ar putea repeta, dacă ei sunt perseverenți, iar acest „accident” parlamentar să fie pentru ei o încurajare și un argument? Iată, un distins istoric arădean, pe numele lui Ioan Tuleu, îmi povestea că a solicitat de la arhivele statului documente privind Marea Unire, iar aproape toate cele referitoare la strategia parlamentarilor români din Parlamentul de la Budapesta fuseseră solicitate și studiate la greu de către reprezentanți ai UDMR! Asta, așa, ca paranteză. Sigur, nu cred că noi vom apuca să trăim ca să vedem cum marile puteri ar putea decide că Ardealul trebuie să treacă la Ungaria, dar nu ar fi fost mai bine să evităm acest „accident„ care dă apă la moară ungurilor?

   Dincolo de asta, stau și mă crucesc: cum a putut PSD să ofere PNL-ului și lui Iohannis o asemenea pleașcă electorală? Exact în momentul în care Iohannis și PNL, aflat la guvernare, erau în corzi, alunecând vertiginos pe pantă, PSD le oferă un uriaș balon de oxigen, o temă electorală mai puternică decât Covidul. Culmea, nu doar menită să abată atenția de la situația din țară, ci să transforme PSD în dușman al țării și al nației ! În loc să exploateze la maximum revigorarea naționalismului, un important și constat furnizor de voturi pentru PSD, pentru stânga, în general, PSD îl predă în mâinile lui Iohannis și ale PNL! Atacul liberalilor este deja năucitor: . Proiectul însuși este dovada faptului ca politicieni iresponsabili din PSD și PSD maghiar, adică UDMR, se joacă cu focul, instigând în mod absolut iresponsabil. Aici nu vorbim de declarații politice, aici vorbim de un proiect de lege asumat de UDMR și susținut tacit de PSD, care pune în pericol integritatea teritorială a României. Nu este nici prima dată, și probabil nici ultima dată, când PSD și PSD maghiar, adică UDMR fac înțelegeri de partid pe șest, care sunt deasupra intereselor României”, spun liberalii, în susținerea discursului lui Klaus Iohannis. Dintr-un foc, Iohannis, din ce în ce mai blamat pentru faptul că el și PNL au lăsat poporul pradă flagelului, doar pentru a forța alegeri anticipate, că vor să elimine Parlamentul, a găsit explicația ideală: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României… „Jo napot kivanok, PSD (vă imaginați ce furori a făcut acest salut în rândul naționaliștilor)…Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României…În timp ce noi luptăm cu pandemia, PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor… Asta înseamnă o majoritate toxică. Se înțelege acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate: nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD, împotriva României și a românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista

”. Dintr-o dată, Klaus Werner Iohannis, care era acuzat că nu este român, că nu iubește România, are ocazia să se erijeze în tătucul națiunii! Mai mult, dincolo de aceasta, așa cum bine a sesizat un distins analist politic, declarațiile lui Iohannis vor fi interpretate și ca un mesaj pentru urechile Uniunii Europene, o demonstrație că Iohannis Klaus von Werner se va bate cu oricine pentru România ! Tare sunt curios cum va putea PSD să repare această imensă prostie, dar și cum o vor specula alte partide, mai ales USR, dar și Pro România, ALDE și PMP,astfel încât doar PSD să piardă, iar PNL să câștige cât mai puțin!

  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.