Reflexii şi reflecţii de Simion Todoca Ministrul Sănătăţii nu se simte bine şi ar putea fi carantinat

0
513

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Băniciou, îl acuză pe acualul ministru, Nelu Tătaru, că nu are curajul să critice atitudinea unor colegi de partid ai săi care îi sfidează pe români, nerespectând măsurile de protecţie împotriva coronavirusului. Îmi permit să-l contrazic pe Bănicioiu, pentru că Nelu Tătaru chiar a făcut acest lucru, chiar dacă nu nominal, riscând să fie carantinat- adică mazilit din funcţie. Să o luăm metodic. Într-una din zile, Comisia lui Peşte anunţă că numărul infectaţilor din acea zi a fost de 994. Ministrul Nelu Tătaru vine şi zice că nu este adevărat, pentru că la numărătoare au fost puşi şi cei care erau deja internaţi. Putem să ne dăm seama că nu prea le-a picat bine colegilor săi acea declaraţie. Mai departe. Vine celebra fază cu Iohannis fără mască în prezenţa a patru lideri europeni, toţi purtători de mască, fimuleţul fiind postat pe site-ul Consiliului European. A doua zi, Nelu Tătaru îi face cu ou şi cu oţet pe cei care, nerespectând obligaţia de a purta mască, dau apă la moară negaţioniştilor, contribuind direct la răspândirea virusului. Repet, a doua zi după faza cu Iohannis, ca o completare la scandalul chefului lui Ludovic Orban şi a colegilor săi de guvern şi de partid.

Acum, însă, Tătaru o face şi mai lată, declarând nici mai mult nici mai puţin că dacă oamenii nu înţeleg şi nu respectă măsurile luate riscăm să ajungem la un stat poliţienesc. „Nu vreau să ajungem la un stat poliţienesc“, a declarat textual ministrul. Poate că a spus-o doar ca să-i sperie pe oameni, dar la fel de bine se poate ca el să ştie exact ce se urmăreşte şi să dorească să-i avertizeze pe români: oameni buni, aveţi grijă că vi se pregăteşte ceva, ăştia vă îndeamnă făţiş să nu respectaţi regulile, pentru ca numărul celor infectaţi să explodeze, pentru ca ei să aibă motiv să reinstaureze starea de urgenţă! Că, prin asta ar continua sarabanda afacerilor oneroase, a achiziţiilor fără licitaţie, ar mai fi cum ar mai fi, numai că se urmăreşte şi altceva, adică exact transformarea României într-un stat poliţienesc. Avalanşa de amenzi care este acum, abuzurile unor organe ale statului sunt un mizilic pe lângă cele care vor urma după revenirea stării de urgenţă.

Adiacent, acordarea fondurilor europene a fost condiţionată de respectarea dreptului de drept, or, un stat poliţienesc numai stat de drept nu se numeşte, aşa că mahării Europei vor avea motivul perfect ca României să i se taie fondurile! Nu cumva tocmai asta se urmăreşte? Nu cumva se premeditează ca viitorul guvern să tindă spre performanţa lui Cioloş, zero fonduri europene, pentru că aşa cer stăpânii de la Berlin şi Bruxelles?Eu sper din tot sufletul să nu fie aşa, dar, vorba lui Tătaru, oameni buni, respectaţi măsurile de protecţie, faceţi tot ce puteţi ca să împiedicaţi revenirea la starea de urgenţă! Cât despre soarta lui Tătaru, înclin să cred că nu va trece mult până când va fi carantinat, dacă face în continuare pe turcul şi nu pricepe că trebuie să facă şi să spună exact ceea ce îi cere partidul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.