Reflexii și reflecții de Simion Todoca Moțiunea de cenzură, doar un spectacol de umflare a mușchilor

0
306

Stau și urmăresc spectacolul de la Parlamentul României, reunit în exact ultima zi a sesiunii extraparlamentare, pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Am impresia că asist la finala campionatului național de culturism, la care cucoanele din sală scot onomatopee inimaginabile când văd superbii masculi care își etalează, unul după altul, uluitoarele protuberanțe din diferite zone ale corpului, imaginându-și cum ar fi dacă…Desigur, la fel reacționează babalâcii care sunt majoritari în sală atunci când este vorba despre finala feminină. Ei, cam asta a fost și cu moțiunea de cenzură, un spectacol de umflare a mușchilor, rezultatul votului contând prea puțin. Că pică sau nu pică guvernul, are prea mică importanță, oricum, bine pentru prostime nu are cum să fie, important a fost ca partidele să-și facă propagandă.

Iată: cu puțin înainte de numărarea parlamentarilor aflați în sală, prin apel nominal, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că niciun senator sau deputat PSD nu este bolnav de coronavirus, așa că toți cei care nu sunt prezenți vor fi excluși din partid. Printre ei, cinci la număr, Carmen Dan, fost ministru de Interne ! Oare, are vreo legătură cu mușamalizarea dosarului privind 10 august, din care toți polițiștii și jandarmii, conduși la ora respectivă de către Carmen Dan, au scăpat basma curată? Se prea poate, dar nu acesta subiectul, ci umflarea mușchilor. Or, Ciolacu asta a făcut, anunțând mazilirile, ca să dovedească poporului PSD-ist că trocul cu PNL este o minciună și el nu va permite niciodată așa ceva, ci va duce partidul pe culmile gloriei, debarasat de metehnele comuniste.

Mai departe: La briefingul de presă al lui Victor Ponta, acesta nu poartă mască, deși zecile de oameni care erau alături de el, cu o densitate de cel puțin 5 persoane pe metrul pătrat, o purtau! Ce a vrut să transmită Victor Ponta? E limpede, că nu crede în măsurile luate de către guvern în criza sanitară, că acest Covid, care există, este mult mai puțin mortal decât o gripă sezonieră, așa că este total aiurea să obligi oamenii să-și schimbe modul de viață, să sacrifici economia țării. A fost o mișcare politică de imagine excelentă a „cârlanului”, cum l-a poreclit Iliescu, pe vremea când toți tinerii din PSD, conduși de către Ponta, l-au numit Che Guevara. Sunt absolut sigur că Ponta a câștigat puncte importante în fața PSD, pe care vrea să-l acapareze.

În fine, ultimul care și-a arătat mușchii a fost Ludovic Orban. Cu o oră înainte de vot, cvorumul nu era îndeplinit, iar premierul, exuberant, ne povestea despre eforturile titanice pe care el și guvernul său le-au făcut pentru a lupta cu virusul, pentru a salva viețile românașilor. Lipseau din sală parlamentarii PNL, USR, PMP și, atenție, UDMR ! Cât o fi costat îmbunarea lui Băsescu, al cărui partid, PMP, fusese exclus din alianța de dreapta? Vom vedea, însă absența parlamentarilor PMP de la vot, ca să nu fie cvorum, este edificatoare. Iată, în timp ce scriam, s-a întâmplat exact ceea ce preveadeam de la bun început: nu a existat cvorum, așa că nu se mai votează! Ce vă spuneam? Un simplu exercițiu de arătare a mușchilor ! Un element ajutător? Sigur că da, cu plăcere: cvorumul trebuia să fie verificat fix la ora 17,30! Or, la ora 16,45 s-a constatat că nu există cvorum !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.