Reflexii și reflecții de Simion Todoca Povești de adormit copiii: moțiune de cenzură, suspendarea lui Iohannis

0
707

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că după trecerea crizei Covid , cel mai probabil prin toamnă, se va iniția moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Cred că sunt doar vorbe de clacă, un fel de hai să ne facem că muncim, pentru că nu prea văd rostul, nu ar aduce absolut niciun beneficiu actualei opoziții. Ba, dacă stăm să analizăm la rece, s-ar putea să fie un ajutor neașteptat pentru PNL și pentru Iohannis. Sunt absolut sigur că lui Iohannis i-ar conveni o moțiune de cenzură care să și treacă în Parlament, pentru că ar scăpa de Ludovic Orban, care este clar că a devenit neagreabil, iar în locul lui ar fi pus Rareș Bogdan. Este limpede că noul  guvern instalat nu ar mai avea timp, până la alegerile parlamentare, să facă prostii, să erodeze partidul, ci, dimpotrivă, ar arunca măsuri populiste cu nemiluita, atrăgând electoratul care este deja furios și debusolat. Duminică, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat că se ia în calcul inclusiv prelungirea stării de urgență și după 15 mai, iar luni președintele Klaus Iohannis Werner a declarat că nu va emite niciun decret în acest sens, că starea de urgență  va înceta pe data de 14 mai. Ce altceva decât contră la adresa lui Ludovic Orban este aceasta? Colateral, Tăriceanu îi întinde o mână de ajutor lui Iohannis, spunând că acesta a făcut anunțul nu pentru că așa ar fi vrut el, ci pentru că știa sigur că Parlamentul va respinge prelungirea stării de urgență. Dacă, Doamne, Ferește, după relaxare ne vom trezi cu o explozie a infectărilor și a deceselor, Iohannis va fi exonerat de responsabilitate! Dacă va exista o moțiune de cenzură,  ea nu poate fi decât rezultatul unei cârdășii cu Iohannis, care vrea să revigoreze PNL, mazilindu-l pe Ludovic Orban. De aceea spun, moțiunea de cenzură nu ar putea folosi decât PNL, USR și PMP, adică dreptei, așa că este improbabilă.

  A doua poveste de adormit copiii: suspendarea lui Klaus Iohannis. Ei, asta chiar ar pune capac prostiei! Putem să ne dăm seama la prima vedere că, prin aceasta, Iohannis chiar ar ajunge să fie martirizat, boborul urmând să fie lămurit că președintele este atacat de către cei care vor să-l înlăture, pentru a putea să ducă la bun sfârșit sfârtecarea trupului țării, în complicitate cu UDMR și cu Ungaria! Sunt convins că un referendum pentru suspendarea președintelui ar fi un eșec uriaș, un balon de oxigen pentru PNL condus de către Rareș Bogdan  și, în același timp, alunecarea PSD spre catastrofa totală. Marcel Ciolacu l-a reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, acuzându-l că, prin declarațiile lui, promovează discordia și conflictele interetnice. Până și cel mai mărunt cetățean român traduce această sesizare prin trădare, din moment ce Marcel Ciolacu susține exact ceea ce spun UDMR și Ungaria! Dacă, prin absurd, s-ar ajunge la un referendum, poate chiar în aceeași zi cu alegerile parlamentare, Iohannis și PNL ar avea un succes nebun, iar instalarea deplină la putere a dreptei, adică a PPE, în România, a șasea țară ca mărime în UE, s-ar realiza fluierând!

  Pot să pun mâna în foc că Iohannis a avut binecuvântarea Înaltei Porți pentru șarja aparent naționalistă, îndreptată în primul rând împotriva Ungariei, copilul neascultător și șturlubatic al UE, care le dă părinților cu jucăriile în cap. Iar dacă  asta îl ajută să câștige puterea absolută în România, cu atât mai bine! După ce își va fi betonat dictatura, va putea să asculte din nou, cu mâna la inimă, imnul Ținutului Secuiesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.