Reflexii și reflecții de Simion Todoca Previziuni: masca nu trebuie să acopere doar nasul și gura, ci și ochii !

0
508

Am așteptat cu sufletul la gură votul din Senat privind Legea carantinării și izolării, dar acesta nu a venit în timp util, adică până la ora închiderii ediției, așa că am decis să risc, să comentez motivele și implicațiile rezultatului votului. Având certitudinea că nici PSD, nici PNL sau USR nu au nici cea mai mică durere privind soarta și opiniile românilor, pot să pun pariu că legea trece fără probleme, toată șleahta de politicieni nevoind să riște într-o problemă atât de sensibilă cum este viața sau moartea românașilor purtători de voturi. Știu, pare cinic ceea ce spun, dar Klaus Von Werner și PNL jubilează că numărul infectaților și decedaților a explodat, pentru că asta demonstrează că toate măsurile restrictive luate în starea de urgență și, mai apoi, de alertă, au fost justificate și au salvat sute, mii de vieți, așa că degeaba vine PSD-ul să acuze, doar pentru a aduna capital electoral, susținând că românii pot reveni la ritmul lor normal de viață. Este absolut sigur că Marcel Ciolacu și o mare parte a liderilor PSD nu vor să riște o explozie a pandemiei, care să fie aruncată în cârca lor, mai ales că din multe țări membre ale UE și nu numai, vin semnale alarmante, unele de-a dreptul apocaliptice.

  Așadar, cred că Legea carantinării și izolării va fi adoptată, în ciuda așa ziselor proteste ale haștagiștilor rezistenți, care au sarcina de a provoca haos și tulburări, pentru că, oricum o întorci, este de bun simț să vezi ce se întâmplă în alte țări, ce decizii au luat guvernările, de bună voie sau la comandă. Iohannis și PNL au făcut pe dracul în patru să profite de situație, pentru a legifera niște germeni ai dictaturii și autoritarismului, dar Sistemul, prin intermediul PSD, le-a tăiat elanul, oprindu-i din tentativa de permanentizare a acestora, de generalizare. Este exact ceea ce s-a întâmplat în Ungaria: Viktor Orban a încercat să profite de criza sanitară, pentru a deveni mai ceva decât Putin, dar parlamentul i-a dat peste bot, limitându-i prerogativele la perioada crizei.

   Atât Iohannis cât și Lucovidul au înțeles mesajul Sistemului și au tăiat din pretenții, ajungând la consens cu PSD. Ce nu s-a înțeles din toată această tărășenie: Klaus Von Werner, Lucovid Orban și Marcel Ciolacu au mutat centrul de greutate pe o problemă adiacentă, pentru ca prelungirea stării de alertă să treacă în planul doi. Simple perdele de ceață, atribuite vechii orânduiri comuniste, dar, în realitate, împrumutate de la occidentalii care făceau pe campionii democrației. Guvernul a emis deja ordinul de prelungire a stării de alertă, prevalându-se de decizia Curții Constituționale, care spune că e dreptul guvernului, fără a avea nevoie de acceptul parlamentului, dar nimeni, nici măcar haștagiștii rezitenți nu protestează împotriva prelungirii, pentru că au altă treabă, carantina! Așa că, dragi români, mare atenție: masca nu va mai trebui să acopere doar gura și nasul, ci și ochii!  

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.