Reflexii și reflecții De Simion Todoca Proverbul „Fiecare pasăre pe limba lui piere” , doar parțial adevărat

0
629

Am la îndemână, pentru ilustrarea titlului, două persoane, respectiv, doi papagali, care vor pieri pe limba lui Klaus Iohannis. Trebuie musai să precizez că Ludovic Orban a fost de la bun început, cu mare supușenie, un papagal al lui  Klaus Von Werner, șeful de facto al PNL. În viitorul apropiat, papagalul Ludovic va dispărea, atât ca premier cât și ca președinte al PNL. Toate runele, vorba lui Voropchievici, partenerul lipit ca un timbru de Lidia cu Picioru- pardon, Lidia Fecioru- arată că Rareș Bogdan va deveni președintele PNL, care va decide, împreună cu Klaus Von Werner, cine va fi premierul României după alegerile parlamentare din iarnă. Rămân la părerea mea, că acela va fi nimeni altul decât Julien Cioloș, pupilul cancelariilor europene. Iar papagalul Ludovic va trebui să stea cuminte, dacă nu vrea să-i explodeze în față scandalul Unifarm, pe seama căruia s-a deschis deja dosar penal, un dosar care  se va soluționa fie prin sacrificarea directorului Unifarm, care a luat mită peste 600.000 Euro, Ludovic Întâiul fiind exonerat de orice răspundere, fie prin implicarea acestuia, ca și complice sau, mai rău, ca făptuitor. Nu e greu de ghicit ce poziție va adopta Ludovic. Va accepta, din nou, tot ce îi cere Klaus, inclusiv să dispară din spațiul politic, dar doar pe motiv de incompetență și nu din cauza unor fapte penale.

  Al doilea papagal este Dan Barna, care va accepta, fără rezerve, orice zicere a lui Klaus, dar trebuie precizat că el a devenit papagal abia după ce   serviciile l-au pedepsit pentru îndrăzneala de a candida împotriva lui Klaus Von Werner. Practic, avea de ales între libertate sau buna vecinătate cu Liviu Dragnea, așa că omul și-a apărat pielea, numai că asta a stârnit mare iritare în rândurile USR-iștilor, care sub nicio formă nu acceptă ca partidul, ajuns pe cai mari, să accepte un rol secund doar pentru a-și salva liderul de la pușcărie. Cu certitudine, Barna va fi executat rapid, dar nu de către Iohannis, ci de către propriul partid, care nu mai înghite o broască râioasă doar de dragul lui.  Poate că Barna va scăpa de pușcărie, dar tare mă îndoiesc că va mai conta mai mult decât o ceapă degerată în politica românească. Sunt convins că dacă nu ar fi făcut pactul cu Klaus Von Werner, pentru a-și salva pielea, ar fi avut mai mult de câștigat, iar partidul nu l-ar fi abandonat, ci ar fi luptat în continuare, cu el în frunte.

    Haideți să vedem care sunt primele semne: Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni să îl cheme săptămâna viitoare, la „Ora prim-ministrului”, pe Ludovic Orban, forul legislativ lucrând în sesiune extraordinară. Propunerea a venit din partea grupului parlamentar al PSD, iar tema dezbaterii este „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice„. Nu este limpede că , prin intermediul PSD, Klaus Von Werner i-a transmis lui Ludovic un mesaj? Al doilea mesaj, tot prin intermediul PSD : Presedintele Marcel Ciolacu a convocat sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților. Unul din punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței este adoptarea inițiativei ”Fără penali în functii publice”, inițiată de USR. Ca să pricepem despre ce este vorba: USR-iștii Capitalei au ignorat total posibilitatea facerii unei alianțe PNL-USR-PLUS la alegerile locale, stabilind candidați pentru toate primăriile sectoarelor. A fost un avertisment direct pentru Klaus Von Werner: Ai grijă, Nicușor Dan este candidatul nostru, este singurul care poate să o bată pe Firea, așa că nu discutăm : vrem cel puțin paritate la primăriile de sector!  

   Concluzia este simplă: Iohannis forțează așa zisa unificare a dreptei, prin alianța PNL-USR Plus, pentru a avea la dispoziție un mega partid al lui, care să genereze un guvern al lui, de fapt, un guvern al mahărilor Europei. Băsescu a fost foarte aproape de a realiza acest lucru, dar a eșuat pentru că nu a ținut cont de cel mai important lucru: dacă nu ai baza, degeaba ai vârful !  

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.