Tămbălăul e cât casa: ANPC ar fi constatat că 90% dintre măștile de protecție vândute și distribuite în România sunt neconforme, nu numai că nu împiedică contractarea virusului, dar te mai și expun la inefectarea cu o mulțime de alte drăcovenii. Să ne înțelegem, toate măscuțele alea pe care românii le folosesc nu diferă cu nimic de tradiționalele măști pe care le folosesc de mulți ani medicii, sunt măști chirurgicale. Lipsa de logică este totală: cum, adică, aceste măști, folosite de decenii, sunt mai puțin eficiente decât fularele, eșarfele sau baticurile alea asemănătoare cu cele purtate de către văcarii din filmele cu John Wayne? Că așa ni s-a ordonat atunci când a fost instaurantă starea de urgență: acoperiți-vă gura și nasul cu orice aveți la îndemână! Prea e cu ochi și cu urechi, prea e ca la țară, fraților, așa că, dacă avem un minimum de îndoială față de ceea ce ni se spune, e musai să încercăm să găsim și explicații.

  Iată ce explicație am găsit: PSD a susținut tot timpul că restricțiile trebuie reduse sau chiar eliminate cu totul, din moment ce asta au făcut alte țări din Europa, numai că guvernul lui Klaus Von Werner vrea cu orice chip să prelungească starea de alertă, pentru multiple motive. Primul ar fi acela că vrea să împiedice moțiunea de cenzură, o sperietoare de ciori pe care Marcel Ciolacu o agită cu ostentație, cu mențiunea că aceasta nu va fi depusă decât după terminarea pandemiei. Al doilea motiv: prelungirea perioadei în care se pot face achiziții fără număr, fără licitații, la prețuri aberante, în folosul clientelei politice a PNL. Ambele motive sunt plauzibile și foarte ușor de demonstrat. Numai că: dacă, la presiunea PSD și a celorlalte partide din opoziție, s-ar fi renunțat la restricții, iar rezultatele ar fi fost catastrofale, în sensul că ar fi apărut sute de mii de infectați și mii de morți, PNL ar fi avut la îndemână cea mai tare temă de campanie electorală. Criminalii PSD-iști, din interese electorale, au nenorocit poporul ! Creierele cenușii ale taberei Sistemului care sunt loiale PSD au găsit soluția pentru anihilarea acestui pericol: nu, dragi români, nu relaxarea a dus la creșterea fulminanță a numnărului îmbolnăvirilor și deceselor, ci măștile pe care guvernul v-a obligat să le purtați și care, așa cum a demonstrat ANPC, fac mai mult rău decât bine !

   Mai departe: deși edictele aferente stării de urgență și stării de alertă dau undă verde achizițiilor fără licitație, pe mai multe nivele ale justiției au demarat atacuri dure, se fac dosare penale împotriva celor care nu au făcut licitații!  Ce ne arată aceste semnale? Nimic altceva decât că PSD deține în continuare  mai multe pârghii în instituții vitale ale statului. Mai exact spus, deține pârghiile tabăra Sistemului care nu dorește distrugerea alternativei stânga-dreapta, ci perpetuarea ei. Că de aia zic: PSD-ul n-o murit, doar un pic s-o hodinit !

Recomandările redacției