Reflexii şi reflecţii de Simion Todoca Să urce naţiunea spre comunism, în zbor !

0
622

Exact aşa sună gogoşile pe care ni le-au turnat liberalii în aşa zisul program de relansare a României. PSD-iştii spun că sunt minciuni gogonate, în scop electoral, dar mai zic şi că, de fapt, este un plagiat după programul prezentat de ei în 2016. Păi, ce vor să spună, că în 2016 au minţit, că ne-au turnat gogoşi cu nemiluita, doar în scop electoral? Cam aşa sună şi cred că este perfect adevărat. Mi s-a şi acrit auzindu-i pe PSD-işti spunând că vor construi 3 spitale regionale, pentru ca după aceea să abandoneze proiectul, pe motiv că nu este rentabil să fie realizat cu bani europeni. Mai ales Veorica, zisă şi Dăncilă, pedala pe ideea de a construi spitalele din fonduri proprii, atunci când acestea vor exista. Adică, la Paştele cailor. Exact aşa vor face şi liberalii, pentru că, oricât ne-am da peste cap, România nu are capacitatea unor investiţii de anvergură. Liberalii zic că nu este nicio problemă, că se vor face pe bani europeni. Păi, PSD susţine că s-a renunţat la finanţarea europeană tocmai pentru că aceasta nu însemna decât o picătură într-un ocean, banii daţi abia ajungând pentru studiul de fezabilitate. Poate că mint, că nu au vrut decât să aibă ei cât mai mulţi bani de prăduit şi împrăştiat clientelei politice, dar, la fel de bine, s-ar putea să nu fi minţit.

Nu zic că nu ar fi bine să atragem cât mai mulţi bani europeni, să construim spitale şi sute de kilometri de autostrăzi, dar tare mă tem că acest lucru nu se va întâmpla, mai ales dacă viitorul guvern va face ca şi Julien Cioloş, adică va respecta întocmai ordinele de la Berlin, de a împiedica atragerea de fonduri consistente de la UE. Sau, poate că Uniunea Europeană şi-a schimbat strategia faţă de sprijinirea reală a României, datorită faptului că la putere sunt Iohannis şi partidul său, aşa că se va gândi să ne dea pe bune bani, să nu ne mai pună piedici. Am avut nenumărate ocazii să constatăm că, dincolo de incapacitatea guvernelor, unele proiecte de dezvoltare au fost sabotate masiv de către mahării europeni, prin intermediul cozilor de topor din ţară. Este suficient să ne amintim de blocarea lucrărilor la autostrăzi din grija pentru lilieci, broaşte sau păsări. Aşadar, dacă atitudinea Berlinului şi Bruxellesului se va schimba, puitem să punem mâna în foc că schimbarea s-a produs doar pentru că boşii vor să-şi sprijine acoliţii din PPE să se înşurebeze temeinic la guvernare, cel puţin pentru perioada necesară desăvârşirii statutului de colonie a României.

Primele semne au apărut după instalarea guvernului Ludovic Orban. Ca prin farmec, nimeni nu a mai făcut scandal că România a depăşit cu mult sacrosanctul prag de 3% al deficitului. Dacă ar fi fost la guvernare PSD, asupra noastră s-ar fi prăvălit o avalanşă de sancţiuni. Tot ce putem spera este ca încolonarea necondiţionată sub stindardul Uniunii Europene să nu ne coste cedarea totală a domeniilor strategice ale României. Atâtea câte, încă, mai sunt ale noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.