Reflexii și reflecții de Simion Todoca Trocul Klaus Werner-Orban, în plină desfășurare

0
390

După cum, probabil, ați, ghicit, nu vorbesc despre Orban al nostru, adică Ludovic, ci despre Viktor Orban, stăpânul absolut al Ungariei, care, profitând de criza coronavirus, a pus în aplicare toate metodele de instaurare a dictaturii, pe care nu a reușit să le impună în condiții normale. Un amănunt extrem de important, de natură sociologică, de manipulare a maselor. Înainte de Covid, au fost multe reacții negative față de deciziile guvernului maghiar, transformate în legi de către majoritatea parlamentară a partidului lui Orban, acesta fiind acuzat că vrea să instaureze dictatura. Iată, însă, că a venit criza coronavirus, iar toate acele măsuri legislative au fost îmbrăcate în veșmântul grijii pentru sănătatea și viața ungurilor, chiar dacă pentru aceasta este nevoie de măsuri de forță. Am mai spus-o, democrația înseamnă inclusiv dreptul poporului de a alege dictatura, iar poporul ungar a considerat că dictatura lui Viktor Orban este OK, din moment ce urmărește doar salvarea neamului.

    După cum, cred, s-a observat, în toată tărășenia așa zisului conflict diplomatic  iscat de declarațiile lui Klaus Werner Iohannis, Viktor Orban nu a lansat nicio acuzație, ba, mai mult, a adoptat un mesaj împăciuitor, spunând că Werner doar își face campanie internă, că declarațiile sale nu au vizat niciodată Ungaria, ci doar PSD. Ce să vezi, ungurul chiar are dreptate! Viktor Orban chiar a fost și este un model pentru Klaus Werner, un profesor care i-a explicat cum să folosească această criză a Covidului pentru a convinge poporul că doar dictatura îl salvează de la pieire.

  Dar, să vedem care este cheia indulgenței lui Viktor Orban față de Iohannis. Este deja notoriu faptul că o parte a serviciilor secrete românești voia ca România să se alăture Grupului de la Visegrad, alcătuit din Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria, adică națiunile pro-americane din UE, dar Ungaria s-a opus ferm, mai ales că, după realegerea lui Iohannis, România părea iremediabil înrolată sub steagul Uniunii Europene, summit-ul de la Sibiu fiind, efectiv, o proclamație în acest sens. Acum, se vrea, oare, o racolare a lui Klaus Iohannis Werner de către Grupul de la Visegrad, profitându-se de dorința arzătoare a acestuia de a fi stăpânul absolut al României? Tot ce se poate, iar ultimele evenimente ne arată că ceva nu este tocmai în regulă. Iată: Comisia pentru Politică Externă a Parlamentului ungar a adoptat luni în unanimitate o rezoluţie prin care condamnă recentele remarci ale preşedintelui român Klaus Iohannis, pe care le califică drept „anti-minoritate”, şi îşi afirmă angajamentul faţă de cauza autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Recentele remarci ale lui Iohannis despre comunitatea maghiară din România pot fi folosite ca ”incitare la ură”, a declarat secretarul de stat din MAE ungar, Levente Magyar, citat luni de MTI. Aparent, este un atac la adresa lui Klaus, numai că…un secretar de stat ungur spune că este  ”dezonorant” faptul că Consiliul Europei a păstrat tăcerea asupra acestei chestiuni. Este simplu, Grupul de la Visegrad forțează Uniunea Europeană să impună României să se supună necondiționat oricărei decizii, chiar dacă acestea ar afecta integritatea statului român. Dacă înaltele curți europene nu vor fi de acord cu autonomia Ținutului Secuiesc, Grupul de la Visegrad va săpa în continuare la temelia Uniunii Europene. Între România și Grupul de la Visegrad, ce credeți că va alege Uniunea Europeană?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.