Reflexii și reflecții de Simion Todoca Tupeul inimaginabil al lui Traian Băsescu

3
716

Traian Băsescu, europarlamentar, șeful de facto al PMP, îl acuză pe ministrul de Interne, Marcel Vela, că a terfelit imaginea Poliției Române, doar din interese proprii legate de propria sa imagine electorală. Fostul Președinte al României zice că ministrul Vela i-a umilit pe polițiști, mobilizând efective impresionante la priveghiul și înmormântarea interlopului Emi Pian, doar ca să fie un spectacol, ca la o sărbătoare națională. Cu alte cuvinte, Băsescu acuză actuala putere de cârdășie cu interlopii, care își permit să facă tot ce vor, pentru că sunt lăsați tocmai de către cei care sunt puși să-i împiedice.

În urmă cu vreo 20 de ani, scriam într-un articol că interlopii cumpără pe bani grei oameni din justiție și politicieni care să le apere interesele , dar că nu va dura prea mult până când nu vor mai avea nevoie să plătească, pentru că ei vor fi cei care vor face politică și justiție. Am greșit doar într-un punct, intelopii nu au ajuns, decât cu nesemnificative excepții, să facă ad personam justiție și politică, dar au căpătat o asemenea putere încât dictează justiția și politica. Desigur, atunci când este vorba despre interesele lor.

Ceea ce m-a înfuriat la culme este tupeul inimaginabil al lui Băsescu, obrăznicia acestui om de a pretinde că vinovat de cele arătate mai sus se face actualul guvern, că el le dă nas interlopilor și clanurilor țigănești. Incredibil vorbește tocmai el, care a beneficiat de un masiv sprijin al țiganilor, el, care dansa bătând cu palmele în dușumea în fața pirandelor care își etalau rochiile înflorate, el care îi mulțumea lui Bercea Mondial pentru lănțișorul și medalionul de aur pe care l-a agățat personal de gâtul Primei Doamne a României ! El, care a trecut sub tăcere toate rapoartele serviciilor secrete privind afacerile necurate ale fratelui său cu clanurile țigănești, iar apoi a acceptat condamnarea acestuia, pretinzând cu o senitătate uluitoare că nu știa nimic. El, care, ca și Președinte al României, a grațiat de două ori o avocată condamnată pentru orchestrarea unor false moșteniri, în cadrul unei filiere de crimă organizată ! Hai să spunem că înțeleg mila lui creștinească pentru o femeie care avea doi copii, dar după ce a fost grațiată aceasta a continuat și a fost condamnată din nou. Iar Băsescu, pe final de mandat, a grațiat-o din nou ! În mod normal, după ce a fost grațiată prima dată, nu ar fi trebuit să mai poată profesa, dar uite că a putut!Oare, nu cumva pentru că Băsescu era Președinte al României, dar tot avea în suspensie un proces privind dobândirea casei din Mihăileanu? Surpriză, artizanul precesului a fost tocmai avocata cu pricina ! Cel puțin, așa scria presa centrală, noi nu avem de unde să știm dacă a fost așa, dar tot este de mirare că respectiva avocată a fost grațiată și a doua oară, chiar dacă era redicivistă!

Nu vreau să dezgrop morții, vreau doar să spun că Băsescu dă dovadă de un cinism nemărginit, dând vina pe alții pentru ceea ce se întâmplă, nu de azi, de ieri. Dacă, cumva, la priveghiul lui Pian s-ar fi petrecut un măcel între clanurile țigănești, cu zeci de morți, sunt sigur că Băsescu ar fi acuzat Poliția Română, SRI-ul și DIICOT-ul că nu au luat măsuri. Acum, că le-au luat, iar nu e bine. Ne putem imagina ce s-ar fi scris în presa internațională despre România dacă ar fi fost un asemenea măcel ! Așa că Băsescu ar face mai bine să tacă!

3 COMENTARII

  1. Felicitări pt, cele scrise, continuați așa scormoniți morți să știe toti românii pe cine avem și am avut la conducere, dar si noi avem vină că i-am ales, deci atentie pt viitor să nu mai votăm bastrazi,nu patrioți iubitori de țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.