Reflexii și relecții de Simion Todoca Cu Cioloș ascuns sub mască, USR atacă la nivel european, ca să scufunde PNL

0
609

Prin deputatul Claudiu Năsui, unul dintre vârfurile sale de lance, USR lansează un atac virulent la adresa PNL, acuzând guvernul Ludovic Orban că este  ”ultra birocratic și obtuz” și că PNL i-a mințit pe români atunci când a promis că va debirocratiza statul român, dovada fiind aceea că acesta  atacă la CCR proiectul de debirocratizare de înființare de noi firme„Nu e prima dată când PNL invocă Uniunea Europeană pentru a susține birocrația. De multe ori birocrația de care suferim este făcută de propriul nostru stat, nu de cei de la Bruxelles”, zice Năsui. Pare o chestiune măruntă, dar nu este chiar așa, în doar câteva cuvinte USR le spune mahărilor de la Bruxelles și  Berlin că PNL vrea să pună în cârca lor matrapazlâcurile și manevrelor subterane, alimentând pornirile antieuropene. Pe scurt, că PNL nu mai reprezintă o unealtă de încredere, o slugă devotată, așa că trebuie achiziționată alta, adică USR.

   Drept dovadă, USR  a depus vineri în Parlament două proiecte de legi: unul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), denumită Secția Specială, și unul de modificare a legilor Justiției,  astfel încât acestea să fie puse în acord cu recomandările Comisiei Europene, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția. Nu mai este niciun secret pentru nimeni că onorabilele înaltele curți europene l-au somat pe Iohannis Klaus von Werner să desființeze de îndată această Secție Specială, prin intermediul „guvernului meu”, adică guvernul Ludovic Orban, instalat cu anasâna, dar, ce să vezi, acesta nici gând să se conformeze ! Marea surpriză-neplăcută-pentru toți a fost aceea că ministrul Cătălin Predoiu, fost ministru al lui Băsescu, trage mâța de coadă, refuzând să se implice plenar-vechea expresie ceaușistă-în această operațiune. Vreau, nu vreau, trebuie să-i dau o bilă albă lui Predoiu.

   Revenind, USR transmite că, dacă ia locul PNL pe dreapta, ajungând partid majoritar într-o eventuală coaliție de guvernare, va realiza în secunda doi ceea ce PNL nu a vrut sau nu a fost în stare, adică desființarea Secției Speciale. De ce ar vrea boșii Europei, ba chiar și americanii, desființarea acestei secții? Ne explică, bob cu bob, Ana Birchal, fost ministru al Justiției, pupila tuturor celor care au avut vreo implicare în imensa escrocherie Microsoft: „Principala concluzie a fost desfiintarea SIIJ, în regim de urgență, existând și suspiciunea că Secția Specială a fost inființată tocmai ca să transfere dosare sensibile de la DNA la SIIJ, care ar putea fi mai predispusă intervențiilor și presiunilor exterioare, de ordin politic, decât o instituție consacrată și consolidată în timp precum DNA”. Se poate mai clar de atât? Adică, pentru proști, DNA, sub comanda lui Kovesi, s-a ferit ca dracul de tămâie să ancheteze firmele străine, germane și americane, artizanele escrocheriei Microsoft, băgându-i la mititica doar pe complicii români- mulți dintre ei niște simpli fraieri, care au semnat orbește ce le-a poruncit partidul și președintele-iar preluarea dosarului de către Secția Specială ar fi fost un adevărat dezastru. Adică, DNA a mușamalizat totul, exact la intervenții și presiuni exterioare, de ordin politic, cum spune Ana Birchal, dar nu vrei ca dosarul să fie preluat de alții?

Dar, nu aceasta este tema principală, ci asaltul USR la nivel european. USR nu promite doar desființarea Secției Speciale, ci și alinierea legislației românești la tot ce doresc mahării Uniunii Europene,  așa cum demonstrează al doilea proiect depus vineri de către USR, cu binecuvântarea Anei Birchal. Nu am nicio îndoială că atacul asupra PNL a fost coordonat de către Julien, Cioloș, pre numele lui, zis și Dacian, care a ajuns să călărească un ponei politic european-grupul lui Macron, pe care îl conduce- dar nu vrea să iasă în evidență, având în vedere repulsia pe care cei mai mulți români o resimt față de acest personaj. Tocmai din acest motiv, proiectele au fost depuse doar în numele USR, nu al Alianței USR-PLUS. Sunt foarte curios ce va face Iohannis, dar, mai ales, ce i se va spune să facă! dar, asta este deja o altă poveste…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.