Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad a umplut până la refuz piața primăriei din Reșița, cu ocazia unei sărbători a orașului.

Un public numeros a asistat duminică seara la spectacolul omagial susținut de Corul Academic al Filarmonicii din Arad.

În urmă cu trei ani, muzicienii arădeni au înregistrat Imnul Reșiței, păstrat în format audio și dăruit orașului ca zestre culturală ce merită promovată la asemenea evenimente festive.

De la începutul evoluției Corului Filarmonicii arădene, bagheta dirijorală a fost preluată de maestrul Sabin Păutza, care, după fiecare melodie, a ținut să puncteze date referitoare la autor, interpret, vechimea piesei, (unele din anii ’50-’60), contextul în care aceasta a fost creată.

Publicul a recunoscut vechi șlagăre de muzică ușoară din repertoriul lui Cornel Constantiniu, Aurelian Andreescu, Doinei Badea, Corinei Chiriac, Mirabelei Dauer, Evei Kiss.

Suita șlagărelor românești și internaționale a continuat și după ce la pupitru a revenit dirijorul Robert Daniel Rădoiaș. „Concertul Jubiliar «Reșița 150, Dragostea mea», cu prilejul aniversării a 150 de ani de la fabricarea primei Locomotive cu Abur de pe teritoriul actual al României, organizat de Primăria Reșița și Societatea pentru Cultură «Metarsis», ne-a prilejuit reîntâlnirea cu maestrul Sabin Pautza și minunatul public reșițean, căruia, artiștii lirici ai Filarmonicii de Stat Arad și formația instrumentală, le-au interpretat cu însuflețire și entuziasm șlagăre românești și internaționale, celebrând astfel dragostea și onorând totodată remarcabilele realizări profesionale ale comunității. Mulțumim, atât organizatorilor pentru onoranta invitație, cât și publicului prezent aseară într-un cadru și atmosferă de poveste“, ne-a declarat maestrul dr. Daniel Rădoiaș, dirijorul Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad.

Repertoriul ales a fost mult apreciat de public, care, după aproape două ore de spectacol în aer liber, a răsplătit artiștii cu îndelungi aplauze și ar fi dorit mai multe bisuri.

Manifestările organizate de Primăria Reșița, în parteneriat cu instituții de cultură și organizații neguvernamentale, pentru a celebra împlinirea a 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur la Reșița, se apropie de final. În următoarele zile vor avea loc lansări de carte pe tema locomotivelor de producție reșițeană și a căilor ferate, Semeringul bănățean, dar și Monarhia habsburgică.

sursa: expressdebanat.ro

Recomandările redacției