David Popovici a reușit incredibilul! În urmă cu doar câteva minute a câștigat și finala la 100 de metri liber după ce alaltăieri se încununase cu titlul mondial la 200 de metri. O asemenea performanță în istoria natației a fost bifată o singură dată, acum 49 de ani de către americanul Jim Montgomery, la Campionatul Mondial de la Belgrad din anul 1973,

Evoluând ca și în precedenta finală, pe culoarul 4, înotătorul nostru, a întors al doilea la capătul primei lungimi de bazin dar apoi a reușit să-l devanseze pe ultimii metri pe francezul Maxime Grousset, oprind cronometrul la 47,58 secunde! Locul al treilea a fost ocupat de canadianul Liendo Edward.

În prealabil, cu o seară înainte, Popovici câștigase semifinala cu un timp de în 47,13 secunde, rezultat care a constitut un nou record mondial la nivel de juniori.

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri. E doar începutul, e foarte mult de muncă în fața noastră. Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat“ au fost primele cuvinte ale dublului campion mondial, după finala de la 100 de metri.

Trebuie spus că David Popovici a fost încurajat nu doar din fața televizoarelor ci și de la fața locului. În ziua finalei au fost români din zona de vest a țării, inclusiv din Arad, care au luat drumul Budapestei pentru a-l încuraja pe înotătorul nostru și a se bucura de triumful acestuia.

(foto: gsp.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției