Cu puțin timp în urmă, Cinematograful Grădiște și-a deschis din nou porțile pentru spectatori, după lunga perioadă de „repaus”, cauzată de virusul Covid-19. Totuși, aceștia au putut urmări proiecțiile doar în curtea cinematografului, cu respectarea tuturor regulilor de distanțare.

Prima proiecție de film pentru copiii, după perioada de restricții impusă de pandemia de coronavirus, în sala cinematografului din cartierul Grădiște, va fi „Regele Leu“, considerat unul dintre cele mai bune filme de animație din toate timpurile.

Astfel, sâmbătă, 3 octombrie 2020, de la orele 10:00 și 12:00, pe marele ecran va rula animația „Regele Leu“, dublată în limba română, pentru a fi accesibilă copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Numărul locurilor va fi limitat pentru a se putea păstra distanțarea socială impusă de perioada de alertă. Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Cei care doresc să-și rezerve locuri, au la dispoziție numărul de telefon WhatsApp 0740.946.821.

 Ce trebuie să știți despre această animație?

Capodopera lui Walt Disney ne oferă extraordinara poveste a puiului de leu Simba, care va crește în sălbăticie, departe de prieteni și familie și va da peste două animăluțe care pe parcurs îi vor deveni prieteni. El va trece prin multe aventuri înainte să ajungă acasă, iar când o va face, va avea parte de o mare surpriză.

„Regele Leu” a devenit filmul cu cele mai bune încasări în toată lumea în anul 1994, aflându-se actualmente în topul filmelor cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor.

Filmul a câștigat două premii Oscar: Cea mai bună coloană sonoră originală și Cea mai bună melodie („Can You Feel The Love Tonight”).

Pe lângă aceleași categorii câștigate la Globurile de Aur, a mai câștigat premiul pentru Cel mai bun film – muzical sau comedie. Din mai 2007, filmul a intrat în TOP 250 al filmelor IMDb după opinia spectatorilor.

Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Reguli pentru participarea la evenimentele organizate în sala cinematografului din Grădiște

Pentru că normele de prevenție în vigoare pentru aceasta etapă a stării de alertă trebuie respectate, li se aduce la cunoștință spectatorilor următoarele:

  • accesul publicului va fi posibil începând cu ora 9.30, în limita a 50 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020 (purtarea măștii pe toată durata evenimentului, distanțare socială). 
  • la intrarea în sala cinematografului se va efectua verificarea temperaturii cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C)
  • la intrarea în sala cinematografului vor fi disponibile covorașe speciale pentru dezinfecție și gel dezinfectant pentru mâine
  • persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în sala cinematografului.

Recomandările redacției