Lumea din Arad dorește asfaltare, locuri de joacă, un mediu cel puțin decent care să ne facă să ne merităm statutul de oraș. Cu toate acestea, nu mulți sunt cei care au cu adevărat parte de lucrări făcure așa cum trebuie.

Nemulțumirile au ajuns rapid și în cartierul Aurel Vlaicu unde, se pare că lucrările se fac pe sărite și din când în când.

O locatară a cartierului Aurel Vlaicu din Arad ne-a contactat, aceasta fiind enervată la culme pe modul în care s-a făcut regenerarea urbană. Promisiuni au primit, dar nu s-a făcut de fapt nimic, toate acestea urmând să fie rezolvate abia în anul 2020.

Oamenii, sătui doar de vorbe, au luat atitudine cum au știut și au trimis o scrisoare prin care își expuneau problema și cereau explicații.

Mai exact, este vorba despre mai multe alei pietonale, căi de acces și spațiul de parcare din zona blocurilor Z11, Z12 și Z13, care, cu toate că trebuiau deja să treacă prin niște modificări, acestea nu s-au mai realizat.

Așa arată aleile de acces, aleile pietonale, respectiv spațiul de parcare din zona blocurilor Z11, Z12 și Z13, după derularea lucrărilor din cadrul programului de REGENERARE URBANĂ, cartier Aurel Vlaicu“, spunea Maria, locatară a blocului Z12.

Aceasta, împreună cu mulți locatari, au primit un răspuns la care nu se așteptau. Un răspuns fără prea multe explicații, un răspuns care nu le spunea de fapt nimic și din care nu au reușit să înțeleagă de ce nu s-au luat în serios acele lucrări.

Astfel, Asociația de Locatari a trimis scrisoarea către Primăria Arad , răspunsul celor de la Serviciului Întreținere și Reparații Căi de Comunicații Terestre, venit în data de 21.08.2019, care nu spune de fapt prea multe:

Repararea trotuarelor și aleilor pietonale la blocurile Z11,Z12, Z13, le vom cuprinde pe o comandă de lucrări din cadrul Contractului de Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad- lot IV , la anul 2020”, a fost răspunsul celor responsabili.

Responsabilii au considerat că o singură propoziție o să reușească să închidă gura locatarilor nemulțumiți. Cu toate că asta le-a fost dorința, nu prea au reușit, locatara din Z12 având încă ceva de adăugat:

Desigur, dezacordul și exprimarea defectuoasă aparțin funcționarilor care au formulat și semnat acest răspuns. Era firesc ca răspunsul să cuprindă și motivația pentru care, zona mai sus menționată a fost «uitată», în condițiile în care programul de regenerare se referă la reabilitarea întregului cartier Aurel Vlaicu. Nu vrem să credem că locatarii celor trei blocuri sunt considerați cetățeni de mâna a doua de către reprezentanții primăriei. De aceea așteptăm ca, în perioada imediat următoare , aleile pietonale și cele de acces aferente blocurilor Z11, Z12 și Z13, precum și terenul din spatele blocului Z12 de pe care au fost demolate garajele, să fie amenajate/asfaltate“.

Recomandările redacției