Autoritățile locale au semnat două contracte pe Regenerare Urbană a spaţiilor dintre blocuri. Primul dintre ele, în valoare de aproape 5,4 milioane de euro vizeză modernizarea cvartalelor din cartierul Alfa, iar cel de al doilea contract în valoare de peste 724.000 de euro vizează spaţiile dintre blocurile din cartierul Confecţii.
În cartierul Alfa se va interveni la spaţiile dintre blocurile
situate pe străzile: Aurel Suciu, Clujului, Griviţei, Pionierilor, Barbu Lăutaru, Luceafărului,
Cărămidarilor, Tunarilor, Pădurii, Conduraşilor, Faleza Sud şi Oituz. Aici se vor amenaja spațiile verzi, locurile de joacă şi cele de recreere, se vor moderniza căile de acces și iluminatul public şi se vor amenaja parcări la sol şi parcări de tip Fast Park pe străzile Luceafărului şi Pădurii.
În urma realizării investiţiei de peste 724.000 euro, cartierul Confecţii va dispune de: o suprafaţă de 22.555 m2 destinată parcării autovehiculelor, 2.153m2 trotuare amenajate, canalizare pluvială pe o lungime de 410 ml, spaţii verzi amenajate pe o suprafaţă de 2.778 m2, 11 cvartale reamenajate, 569 locuri de parcare amenajate la sol. Se va interveni în zona străzilor: Streiului, Nicolae Oncu, Rod­nei, Târgului, Liviu Rebreanu, Abatorului şi Baladei.
(I.P.)

Recomandările redacției