Regizoarea arădeancă Carmen Lidia Vidu, laureată a Premiilor UNITER

0
431

Regizoarea Carmen Lidia Vidu, născută la Arad, a câștigat, luni seara, marele premiu UNITER pentru regie, adică Premiul „Lucian Pintilie”, cu spectacolul „Jurnal de România. 1989”, montat la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Carmen Lidia Vidu a ajuns cunoscută în lumea teatrală datorită spectacolelor de teatru experimental multimedia. A  mai regizat  filme documentare și de scurtmetraj, printre care „ARAD. Jurnalul meu virtual”.

În aceeași categorie a fost nominalizat și arădeanul Cristian Ban (care colaborează, totuși, cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici”), pentru spectacolul „MaMe”. Spectacolul nominalizat la Premiile UNITER s-a jucat, însă,  la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi.

Ultimul spectacol arădean nominalizat la Premiile UNITER  a fost  „Orașul nostru”, în 2018,  în regia lui Cristian Ban, iar ultimii laureați cu un premiu UNITER au fost scenograful Doru Păcurar, cu un premiu pentru întreaga activitate, tot în 2018, și actorul Ovidiu Ghiniță, în 2008, pentru rolul secundar în spectacolul „Vis. Toamna”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.