viata_sanatoasa_fructe_legumeÎn magazine sunt o mulţime de produse, care mai de care mai atractive. Dar ştii care sunt cele mai indicate pentru siluetă şi sănătate? Iată ce alegeri ar trebui să faci, fără să renunţi la desertul tău preferat.

E posibil ca până când să descoperi alimentaţia care ţi se potriveşte să treacă ceva timp, dar important este ca aceasta să îţi placă şi să o respecţi permanent. Când un plan alimentar nu funcţionează, nu-i nimic, încearcă un altul şi până la urmă vei reuşi! Ia în considerare variantele sănătoase pentru a te simţi şi arăta foarte bine.

Axează-te pe mâncare naturală

O nutriție bună începe cu elementele de bază: cereale integrale, fructe şi legume proaspete, grăsimi sănătoase, precum și surse de proteine slabe. Aceste tipuri de alimente oferă multă energie, un bun control al greutăţii pe tot parcursul vieții, fiind și ingredientele cheie recomandate la orice vârstă. Fă-ţi aprovizionarea cu fructe şi cu legume cu frunze verzi. Include, de asemenea, cereale integrale (fulgi de ovăz, orez brun, paste din grâu integral, pâine din grâu integral sau multicereale, brioşe cu tărâțe) şi alte produse care să furnizeze necesarul de fibre. Multe fibre conţin şi fructele (mere, portocale, fructe de pădure, căpşune, nectarine, prune) şi legumele (salată verde, fasole, linte, mazăre, năut). Orientează-te spre produsele minimum procesate şi spre cele pe care să le mănânci în stare naturală.

Sursa: Libertatea.ro

Recomandările redacției