Un tânăr și-a pierdut viața luni noapte, după ce a încercat să traverseze prin loc nepermis strada.

Se pare că, luni noaptea, în jurul orei 23:20, un bărbat de 30 de ani, din Arad, era la volanul autoturismului său și se deplasa pe strada Tiberiu. Ghinionul a făcut ca, la intersecția cu strada Lăcrămioarelor, acesta a accidentat grav un tânăr în vârstă de doar 16 ani, din Arad.

Acesta, în calitate de pieton, a trecut prin loc nepermis și în fugă strada și a fost lovit din plin de conducătorul auto.

Din nefericire, băiatul a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital, iar în momentul de față se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă pe numele șoferului.

Se pare că băiatul studia la Colegiul Național „Moise Nicoară“, acesta urmând să participe ieri la premierea de sfârșit de an școlar alături de restul colegilor. În schimb, ca un act de respect față de băiat și familia acestuia, conducerea școlii a considerat că cel mai bine ar fi să păstreze un simplu moment de reculegere și să anuleze sărbătorirea sfârșitului de an.

Cu toții au fost afectați de nefericitul incident și perturbați de cele întâmplate, rămânând să premieze elevii abia joi, fiecare diriginte în parte, toate acestea întâmplându-se într-un cadru restrâns, fiecare clasă având propria premiere în cadrul sălii de cursuri în care au învățat.

Se pare că, din nefericire, nu este primul caz în care, persoane de diferite se angajează în trecerea părții carosabile prin locuri nepermise. Lucrurile de acest gen se întâmplă zilnic, dar, din fericire, nu mereu se sfârșesc cu o nenorocire. Lumea preferă de multe ori să facă trecerea de pe o parte pe alta prin locuri nemarcare din comoditate sau pornind de la ideea că nu se poate întâmpla nimic grav, dar, de puține ori se asigură în nenumărate rânduri înainte de a trece și nu se ia în calcul posibilitatea ca o mașină să apară de nicăieri exact în clipa în care îți propui să traversezi.

Din păcate, astfel de lucruri nu se pot trage mereu la răspundere pentru că nu foarte des sunt văzuți de către autorități cei care procedează astfel. Zonele în care se întâmplă astfel de lucruri cel mai des sunt cele rurale, unde, poate că trecerile de pietoni nu se găsesc la tot pasul dar, din câte se vede, lumea apelează la traversarea periculoasă chiar și atunci când suntem înconjurați de treceri de pietoni și semafoare care dirijează pietonii în așa fel încât să fie în siguranță toți participanții la trafic.

Recomandarea pentru cei ce se angajează în traversarea prin locuri nepermise, nesemnalizată sau cu vizibilitate redusă ar fi aceea de a se asigura de multe ori îninte să o facă sau, cel mai bine, să nu o facă deloc și să meargă până la cea mai apropiată trecere de pietoni. Se întâmplă tragedii imense și se pierd vieți pentru o neatenție de doar câteva secunde, lucru care, pe cât posibil ar trebui evitat pentru că avem toate mijloacele necesare încât să putem să facem asta.

Ianis Giurgiu, băiatul de doar 16 ani care și-a pierdut viața luni, avea foarte mulți ani înainte de care trebuia să se bucure de tot ce i s-ar fi oferit de la viață. Din nefericire, este prea târziu acum pentru el, dar povestea lui ar putea fi un semnal de alarmă pentru toți cei care vor vrea de acum înainte să treacă prin locuri nepermise și poate îi va face să se gândească de câteva ori înainte să își pună viața în pericol. Câteva secunde pe care le câștigați în momentul în care traversați fără să mai mergeți până la trecerea de pietoni se pot transforma ușor în secundele care fac diferența dintre viață și moarte și astfel ne dăm seama că regulile nu sunt făcute ca să fie încălcate, scopul lor este acela de a le respecta pentru binele nostru și a tuturor celor care ne înconjoară.

Recomandările redacției