După şase luni de linişte, pe culoarele Poliţiei e din nou vâlvă mare. Şopârla noastră, aflată într-o rundă de audieri la IPJ Arad, fiindcă l-a deranjat pe un baştan al vremurilor noastre, care nu mai poate să-şi facă liniştit afacerile cu statul, a auzit tot felul de zvonuri, care mai de care mai interesante, despre bătăliile care se duc în culise pentru funcţia de şef al IPJ Arad.
Se spune că actualului comandant al Poliţiei arădene, comisarul şef Romulus Opriţa, urmează să-i expire interimatul la conducerea IPJ Arad, iar acesta n-ar mai fi pe placul unor oameni influenţi din Arad, care doresc, din nou, schimbare. De ce nu mai e Opriţa pe placul acestor oameni care nu l-au dorit nici pe comisarul şef Ioan Tamaş la cârma poliţiei ? Lucrurile sunt foarte simple. Opriţa nu răspunde la comenzi, cum se aşteptau unii, şi nici nu face jocurile unor oameni de afaceri cu probleme, care sperau că prin înlăturarea lui Tamaş vor avea o viaţă mai uşoară şi se vor rezolva unele probleme care nu le dau pace mai ales seara, când se pun în pat. Cum lucrurile n-au stat aşa, Romulus Opriţa a ieşit din graţiile cercului de politicieni şi oameni de afaceri, susţinuţi din umbră de masonii din Arad. Sau, mă rog, o parte dintre ei.
Aşa că, la Bucureşti au început noi presiuni, din partea aceluiaşi grup care l-a înlăturat pe Ioan Tamaş, pentru ca mandatul lui Opriţa să nu fie prelungit. Cei de la Ministerul de Interne şi IGP îşi fac cruci de vreo lună de zile, de când au reînceput presiunile şi nu mai înţeleg nimic. Acu’ şase luni aceeaşi oameni îl cereau pe Opriţa, acuma nu-l mai vor. Ceea ce arată cel puţin neseriozitate din partea acestui grup de bine, care de două ori pe an luptă pentru schimbarea şefului poliţiei, probabil din dorinţa ca poliţia să aibă un management cât mai performant.
Şopârla a aflat pe holurile poliţiei că se încălzesc de zor în antecamera şefului inspectoratului mai mulţi comisari şefi cunoscuţi, toţi cu promisiuni, dintr-o parte şi alta că vor ajunge pe funcţii. Cică lupta cea mare s-ar da între actualii adjuncţi ai şefului IPJ, care au promisiuni de la PC sau PNL că vor fi avansaţi, cu anumite condiţii, bineînţeles, în funcţia supremă de pe Vârful cu Dor. Problema e că promisiunile sunt şi pentru unul şi pentru celălalt, ceea ce arată că unii liberali sau pecişti merg puţin la cacealma, iar dacă unul dintre adjuncţi va reuşi, îşi vor aroga meritul şi vor avea pretenţii să fie şi ei ascultaţi puţin, că doar ei au pus umărul la numire. Mai există şi varianta, spusă şoptit prin IPJ Arad, că atunci când doi se bat, al treilea câştigă, şi n-ar fi exclus să asistăm ori la o prelungire a mandatului lui Opriţa, ori să ne trezim cu un şef din alt judeţ.

Recomandările redacției