Remedii naturiste ca să scapi de muşte şi ţânţari (II)

0
444

N e aflăm în plină vară, iar muştele şi ţânţarii ne dau mari bătăi de cap. În ziarul de ieri, am prezentat câteva remedii naturale împotriva insecte­lor. Continuăm și astăzi lista, deoarece aceste soluţii sunt la îndemâna oricui, sunt eficiente şi, în plus, nu sunt toxice.
Plante aromatice – Plantează în ghi­vecele de la fereastră cimbru, busuioc sau mărar. Ţânţarilor nu le place mi­rosul acestor plante aromatice.
Muşcatele – Aşază la geamu­rile ca­sei tale ghivece cu muşcate. Acestea, pe lângă faptul că sunt foar­te frumoase, ţin la distanţă ţânţarii.
Lavanda – Lavanda are un mi­ros foarte plăcut şi liniştitor, însă ţinută în bucheţele la geam, în soare, va împiedica insectele să intre în casă.
Mentă – Atât muştele cât şi ţânţarii nu suportă mirosul de mentă. Deci, cum­pără unul sau două ghivece cu mentă şi pune-le pe pervazul camerelor din locu­inţa ta.
Usturoiul – Pisează câţiva căţei de usturoi şi pune-i într-un bol. Aşază recipi­entul pe noptiera de lângă pat sau, dacă te deranjează mirosul, ţine-l pe masă. În camera respectivă nu vei mai avea nici un ţânţar.
Rozmarin – Ţine planta în bucătărie şi va goni muştele. Dacă pui în camere ghi­vece cu rozmarin, nu vei mai avea ţânţari.
Uleiuri esenţiale – Pune în lam­pa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă, cedru, eucalipt. Aro­mele vor ţine la distanţă ţânţarii din casa ta.
Iarba mâţei – Această plantă, care mai este cunoscută şi sub denumirea de menta-pisicii, ţine departe ţânţarii prin uleiul esenţial pe care îl degajă. Se pare că această plantă este mai puternică decât orice spray pe care îl găseşti în comerţ.
Cuişoare – Pune un pliculeţ de cui­şoare într-un bol şi lasă condimentul să acţioneze în dormitor pentru mai multe zile. Poţi, de asemenea, să pulverizezi în aer o soluţie aromată din ulei esenţial de cuişoare, zeamă de lămâie şi apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.