insomnieCele mai multe femei însărcinate au probleme cu somnul. Cauzele sunt diferite, iar vestea bună este că există soluţii pentru a scăpa de insomnia din timpul sarcinii.

Somn întrerupt

De obicei, problemele cu somnul apar în al treilea trimestru, dar evident că aceste tulburări pot varia în funcţie de vârstă, de activitatea fizică şi de cum a decurs sarcina până acum. Cauzele principale sunt legate de durerile lombare, de drumurile dese la toaletă, de crampe sau de mişcările bebeluşului. Nu sunt de neglijat nici grijile legate de viitorul apropiat, de naştere, de primele zile când vei fi mămică, iar toate acestea îţi vin în minte când te bagi în pat şi nu te lasă să adormi.

Ce e de făcut?

Primul pas este să identifici cauza şi apoi să vorbeşti cu medicul tău despre câteva remedii. Neliniştea legată de apropierea momentului când va veni pe lume bebeluşul poate fi înlăturată dacă mergi la un medic terapeut, specializat în astfel de pro-bleme. E important să obţii sfaturi de la o persoană avizată şi să existe un specialist căruia să-i poţi spune orice îţi trece prin cap.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției