UTA a întâlnit în această după-amiază pe Radnicki Niș, echipă care în sezonul recent încheiat a terminat pe locul 4 în prima ligă din Serbia. După un început mai crispat, elevii lui Poenaru și-au dat încet încet drumul la joc și au dominat finalul primei reprize și începutul celei secunde. Au venit apoi numeroasele schimbări de efectiv și jocul și-a pierdut consistența.

Ca idee de joc am observat, cel puțin timp de 60-70 de minute, o echipă agresivă, cu pressing avansat și care a încercat să profite de dispunerea destul de ofensivă a adversarilor, jucând rapid și direct, de multe ori cu pase în spatele apărării adverse. Am remarcat disponibilitatea unor Keserü, Ubbink sau Matei în a încerca pase ori devieri neașteptate, tehnica în regim de viteză a lui Otele dar și jocul aerisit al lui Miculescu. Din păcate, în ciuda a 3-4 ocazii bune (care l-au avut în prim plan pe Otele), echipa noastră n-a reușit să marcheze.

Probabil că Ilie Poenaru va fi mulțumit cu prestația defensivă a echipei sale, UTA arătând sigură și bine așezată din acest punct de vedere pe aproape toată durata meciului. Ceva probleme au fost la început între Benga și Chindriș, depășiți de 2-3 ori la centrările în careu dar după primele 30 de minute acest minus a fost eliminat.

Iată cele mai importante momente ale partidei:

Min. 1: UTA începe în formula: Balauru – Pătlăgică, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Matei – Miculescu, Ubbink, Otele – Keserü

Min. 8: Centrare de pe dreapta, Stulici se înalță dintre fundașii noștri centrali dar de la marginea careului mic reia slab cu capul și Balauru reține

Min.12: Matei îl angajează pe Otele în spatele apărării adverse, nigerianul driblează portarul dar apoi cade iar arbitrul lasă jocul să continue

Min.13: O nouă centrare foarte periculoasă din banda dreaptă dar un atacant al sârbilor trece milimetric pe lângă minge la 3 metri de poartă.

Min. 23: Cele două echipe nu mai reușesc să pună în pericol porțile adverse decât prin șuturi de la distanță, prinse cu siguranță de cei doi portari.

Min. 29: Din nou pericol în careul mic al UTA-ei, de data aceasta după un corner de pe partea stângă. Din fericire doi jucători ai sârbilor ratează întâlnirea cu mingea, care este respinsă de Keserü, doar până la un adversar care însă de la 15 metri trage peste poartă.

Min 32: Fază la indigo cu cea din minutul 12, cu Matei trimițând o pasă lungă spre Otele, acesta trece de portar dar un fundaș al celor de la Niș îndepărtează pericolul din fața porții goale

Min. 36: Acțiune „șnur“ a UTA-ei după o recuperare a lui Otele, Miculescu centrează de pe linia de fund iar Batha plasează mingea cu latul puțin pe lângă poartă.

Min. 46: UTA începe repriza secundă în aceeași formulă, Ilie Poenaru a decis să nu facă nicio schimbare la pauză.

Min. 53: Ocazie mare UTA: Batha îi trimite lui Otele o pasă filtrantă, nigerianul rămâne singur cu portarul, trage peste acesta dar mingea lovește transversala.

Min. 59: Șut puternic al lui Hoxhallari de la 20 de metri, portarul sârbilor scapă mingea în față dar niciun jucător al Bătrânei Doamne nu reușește să ajungă primul la minge.

Min. 65: Primele schimbări la UTA: ies Keserü și Otele, intră Postolachi și Stahl

Min. 68: Isac îl înlocuieșite pe Matei. Jocul UTA-ei și-a pierdut din coerență deși tot echipa noastră domină și are inițiativa.

Min. 71: Intră și Negoescu în locul lui Batha. Ubbink coboară la mijloc iar Miculescu rămâne pe post de număr 10, cu Stahl și Negoescu aripi.

Min. 77: Ies Miculescu și Pătlăgică, intră Cibi și Maxim.

Min. 80: Iese Balauru și intră Mociu. Două minute mai târziu, noul intrat scoate o minge grea din poziție de singur cu atacantul advers.

Min. 83: Iese Hoxhallari, intră Rareș Pop. Negoescu se duce pe postul de fundaș stânga. Introducerea a numeroși jucători tineri își spune cuvântul și sârbii domină finalul meciului.

Min. 88: Ocazie mare pentru UTA dar Stahl la capătul unei curse personale de 20 de metri încearcă o scăriță însă portarul celor de la Niș deviază în corner. A fost ultima fază a meciului, care se încheie cu 0-0.

UTA se întoarce mâine la Arad, jucătorii urmând să aibă parte de un week-end liber, pentru ca apoi să se reîntoarcă luni la antrenamente.

Recomandările redacției