lasoDeși a făcut un pas în față după două deplasări ratate, „Bătrâna Doamnă” nu se poate declara mulțumită cu punctul din întâlnirea de la Târgu Mureș. Aseară, în runda intermediară, arădenii nu au reușit să treacă de o formație modestă, de bătut, care a pus cu adevărat în pericol buturile lui Amadio doar prin execuții de la peste 30 de metri distanță (!?). În schimb, UTA a fost echipa mai combinativă de la mijloc în sus, a și ajuns în poziție clară de gol, dar tabela nu s-a „dezghețat” în ciuda celor 30 de grade Celsius de la ora partidei.
Până la urmă, Kovacevic nici nu a mai făcut deplasarea în Transilvania, acolo unde, Adrian Falub nu a putut conta nici pe un alt titular incontestabil, Patrice Feussi. Chindriș și Bîrză au apărut din primul minut pe teren, iar tridentul ofensiv a fost format din Monac, Voiculeț și Laso. Târgumureșenii au utilizat formula ideală, cu singura excepție – Cristea, care i-a luat locul lui Punosevac.
Prima parte a confruntării de la Târgu Mureș poate candida cu șanse mari de reușită la titlul de cea mai inestetică din prezenta stagiune a ligii secunde. Pur și simplu, combatantele s-au angrenat într-un joc încâlcit, fără idei ofensive. Șutul în cros al lui Istrate, respectiv reluarea slabă cu capul al lui Neagu din careu nu pot fi numite ocazii, iar concluzia primelor 45 de minute nu putea fi decât una: scor alb.
Repriza a doua a fost ceva mai animată și chiar inedită. Totul a început cu lovitura liberă executată de la 35 de metri de fundașul Gugu în bară, la colțul lung. Trecuseră doar 5 minute de la reluarea ostilităților, iar după alte 3 minute, s-a consumat o fază de generice TV. Ba­lauru a ieşit la 30 de metri pentru a degaja din fața unui adversar, a făcut-o puternic, cu stângul, iar mingea s-a oprit doar în transversala porții unui Amadio surprins total de această execuție. Scăpată basma curată, UTA a produs și ea pericol. În minutul 58, Bîrză a trimis în adâncime, Neagu l-a lobat pe Balauru de la marginea careului, dar mingea a lovit doar exteriorul barei. Dar, adevărata acțiune de gol utistă s-a născut în minutul 67. Voiculeț a deviat excelent pentru Laso, argentinianul a pătruns singur în careu, dar șutul său la colțul lung a fost prea slab pentru a-l învinge pe Balauru. A urmat sarabanda schimbărilor, dar niciunul dintre jucătorii veniți de pe bancă nu au limpezit apele în ofensiva formației lor. Poate doar Punosevac s-a mai remarcat la gazde cu un șut din întoarcere pe direcția portarului utist și o lovitură de cap ce a trecut peste. În rest, a fost o chinuială amară a unor formații ce au demonstrat că încă sunt departe de pretențiile primului eșalon.
Formații:
FCM Tg. Mureş: Balauru – Peteleu, Gugu, Vârtic, L. Szilagy – Hanca (min. 76 – C. Ganea), Precup (min. 68 – Punosevac), Stere, R. Miclea – C. Cristea (min. 81 – Iordache), Fl. Istrate. Antrenor: Cristian Coroian
UTA: Amadio – Supic (min. 64 – Matei), Gligor, Siminic – Bîrza, Mărginean, Chindriş (min. 73 – Godfred), G. Neagu – Monac, Voiculeţ, Laso (min. 68 – Dosso). Antrenor: Adrian Falub
Arbitri: Georgian Ionescu (Buzău) – Dorin Mudura (Oradea), Gero Szabo (Cluj). Rezervă: Barna Bajko (Miercurea Ciuc)
Cartonașe galbene: Stere – min. 45, Istrate – min. 47 / Supic – min. 31, Bîrză – min. 63
Observatori FRF: Ionuț Borcan (Ploiești) și Traian Marcu (Sibiu)

Recomandările redacției