Remiza suferinței: FC UTA SA – Minerul Motru 1-1

0
199

popemotruUltimele două clasate nu au putut să-și depășească condiția de echipe aproape condamnate la retrogradare și au oferit o prestație ștearsă, ieri după-amiază. E adevărat, evoluția „alb-roșiilor” a fost influențată și de problemele mari de efectiv, de moralul scăzut după plecarea antrenorului Falub, dar și eliminarea lui Monac la 18 minute de la reluarea reprizei secunde.
Cele două formații au avut mari probleme de efectiv, așa că au avut dificultăți să alinieze formule de start cât de cât competitive. „Interimarul” Florin Voinea a improvizat cu Oltean pe banda stângă, iar Ardelean și Surugiu au profitat de absențele lui Mardare și Zaluschi. Deși era din nou apt, Apostu a rămas pe bancă, iar Stanley Ibe a fost din nou titular. Dincolo, Zahiu i-a pierdut recent și pe portarul D. Popescu și „vârful” Trifu, așa că în primul „unsprezece” au apărut Trică și Chirea.
„Alb-roșii” au început în atac și Laso a tras slab din poziție bună după o eroare a lui Trașcă. În minutul 13, același fotbalist argentinian a pătruns pe stânga, l-a driblat scurt pe Iclăzan, dar a tras previzibil și Trică a reținut. Nici Ardelean nu l-a putut surprinde pe portarul advers cu un șut de la distanță, pentru ca pe o contră gorjenii să-și arate și ei pentru prima oară colții. Fărcășanu a câștigat duelul fizic cu Ardelean, a apucat să reia spre poartă, dar Boșneag i-a blocat la timp unghiul. Laso a greșit de puțin ținta de la 28 de metri după o fază personală, însă în plină dominare teritorială a gazdelor cei care au înscris au fost vizitatorii. Lazea a pierdut în jumătatea de teren a Minerului, mingea a ajuns pe contraatac la Unguru, iar acesta l-a învins pe Boșneag cu un șut de la 30 de metri, mingea atingând și bara înainte de a intra în plasă: 0-1 (min. 28). Finalizarea frumoasă de la distanță a lui Oltean a anunțat egalarea. La o fază statică, șutul lui Popescu de la 35 de metri s-a dus la rădăcina barei și era 1-1 (min. 36). Până la pauză, Monac a primit o centrare bună de la Laso, dar lovitura de cap a tânărului utist a fost reținută de goalkeeperul Minerului.
Repriza a început cu un „șiret” al lui Laso de la 27 de metri, iar Trică a respins cu dificultate balonul. „Minerii”, însă au preluat frâiele și Speroni putea marca dacă Boșneag nu era pe fază la șutul sud-americanului din unghi. Apoi, UTA și-a complicat și mai mult situația. După ce a fost iertat de un galben, Monac a mai comis un fault de avertisment și a fost eliminat. Dominarea teritorială a oaspeților a mai produs și șutul lui Stoenac ce a ocolit de puțin buturile lui Boșneag. După două-trei contre „textiliste”, Stoenac a avut din nou poziții de șut, dar a finalizat din nou, în două rânduri, în afara cadrului porții. Deși a căutat golul de trei puncte spre final, UTA a mai avut o singură fază la care putea marca, dar lovitura liberă executată de Marcu de la 20 de metri s-a lovit de zidul advers. Rezultat final: 1-1.
Formații:
UTA: Boșneag – Feussi (min. 57 – Diarra), Ardelean, Ola, Oltean – Monac, Popescu, Lazea, Surugiu (min. 57 – Apostu)– Laso (min. 76 – Marcu) – Ibe. Pe bancă: Horvat – Gornic, Diarra, Marcu, Apostu, Dubăț. Antrenor: Florian Voinea
Motru: Trică – Traşcă, A. Dicu, Iclăzan, Schinteie – Hanu (min. 46 – Stoenac), Speroni, Nicoloff , Unguru (min. 90 – Poenaru) – Fărcășanu – Chirea (min. 76 – Stănescu). Antrenor: Gabriel Zahiu
Arbitri: Omar Dumitrică (Craiova)  – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Ovidiu Timar (Marghita). Rezervă: Dorian Barzuca (Lugoj).
Cartonașe galbene: Monac – min. 31 și 62/ Hanu – min. 30, Fărcășanu – min. 63, Schinteie – min. 69
Cartonaș roșu: Monac – min. 62
Observatori FRF: Vasile Blaga (Reșița) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.