Remunerații mai mari pentru funcționarii de la Evidența Persoanelor

0
395

Deși în unele instituții, traiul ar putea deveni mai auster în urma deciziilor centrale, în altele, remunerațiile intră la majorare. Este cazul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad, ai căror funcționari s-au confruntat cu un volum mai mare de muncă, în ultimele luni. Alegerile, dar și sezonul estival, cu valul de cereri pentru pașapoarte au făcut ca direcțiile să aibă mai mult de lucru. În consecință, angajații vor salarii mai mari.

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Arad (DJEP) este în subordinea Consiliului Județean, acesta din urmă având responsabilitatea de a interveni pentru salarizare. Creșterea de salarii negociată de direcție cu cei din CJA va absorbi din bugetul consiliului, peste 1,5 miioane de lei. Banii au fost incluși în bugetul CJA, adică al județului, însă sunt alocați de la stat.

„Având în vedere volumul, importanţa şi complexitatea activităţilor desfăşurate de către personalul încadrat în cadrul structurilor organizatorice ale Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad, pentru îndeplinirea atribuţiilor specifice conferite de lege cu responsabilitate, competenţă, eficienţă şi corectitudine şi a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 12/12.08.2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, prin care au fost alocate judeţului Arad, sume defalcate din taxa de valoare adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2019, Consiliul Judeţean Arad a iniţiat procedura negocierii colective cu membrii Sindicatului funcţionarilor publici CONSIND Arad, conform procesului verbal nr. 17306/22.08.2019, în vederea stabilirii salariilor de bază aplicabile personalului din cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad, începând cu drepturile salariale aferente lunii august 2019“, se precizează într-un referat care însoțește proiectul de hotărâre privind majorările de remunerații. Salariile de bază pentru personalul direcției sunt cuprinse între 2.500 de lei și ajung până la 8.900 de lei, în cazul conducerii.

Dacă proiectul de hotărâre va trece de votul aleșilor județeni, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Arad își majorarează cheltuielile de personal cu suma de 1.253 mii lei.

„Consider oportună adoptarea unei hotărâri în vederea stabilirii salariilor de bază aplicabile personalului din cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad, începând cu drepturile salariale aferente lunii august 2019, conform grilei de salarizare anexată la prezentul referat“, menționează conducerea CJA, în acte. Proiectul de hotărâre urmează să intre la vot în ședința de la finele acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.