În această perioadă, la APIA se mai desfășoară și vizarea carnetelor de rentă viageră. Fermierii sunt așteptați la sediul APIA și centre până la 31 august. Rentierii agricoli se pot prezenta personal, ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare centru judeţean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
De menționat că, pentru obținerea vizei, agricultorii vor trebui să depună: carnetul de rentier agricol; actul de identitate al solicitantului; decizia de la comisia de expertiză medicală – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II / decizia de la comisia de expertiză medicală și decizia de pensionare la limită de vârstă – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II a cărei pensie de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă; procură notarială autentificată/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, în original, numai pentru cazurile în care solicitarea vizării carnetului de rentier agricol este făcută de un reprezentant legal și contractul/contractele de arendare încheiat/încheiate până la data de 30 septembrie 2011, cu respectarea prevederilor Legii arendării 16/1994.
 

  • Andrei Popoviciu spune:

    Buna ziua. Aceasta renta „viagera” agricola a fost o mascarada de la inceput. Mascarada ce s-a transformat in discriminare. Plecand de la principiul „cine a apucat a prins”, s-au validat dosare de renta pentru o asa numita comasare a terenurilor aflate in extravilan in scopul eficientizarii agriculturii. Care comasare? Vedeti vreun rezultat? Sunt doar persoane ce au donat terenurile unor rude si contracte de arenda facute „pe genunchi” cu vecinul de la coltul satului, persoana fara atestat si care in fapt nu a comasat nimic. Dar pentru ca ” au prins” beneficiaza toata viata de pe urma acestui program platit din bani publici. La fel ca si functionarii ce il administreaza si care primesc salarii nesimtite pentru a gestiona ceva ce nici macar nu trebuia sa demareze asa. Solicit desfiintarea acestei rente deoarece este discriminatorie iar sumele de bani primite ar trebui sa se indrepte catre pensionarii nevoiasi si nu catre acesti imbuibati ce iau bani doar pentru ca au avut teren arabil.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției