Renunțarea la programul ,,Tomata’’ duce la disperare producătorii arădeni

0
407

Mii de producători români, inclusiv din județul Arad, au beneficiat de sprijin din partea guvernului, prin celebrul program TOMATA, timp de patru ani. Din păcate, și acest program a fost înlăturat de către actuala guvernare. Producătorii și fermierii din Arad sunt disperați: li se taie pensii, salarii, alocații, iar acum și programele pentru micii producători, subvenții pentru fermieri.  

Acest program permitea legumicultorilor să primească o anumită sumă de bani pentru a cultiva roșii. După spusele multora, programul a fost lichidat din cauza fraudelor în multe zone din țară, iar importurile de roșii continuau să crească. 

Falimentarea acestui domeniu vital pentru economia României a adus numai dezamăgiri în rândul arădenilor. 

Atât agricultura, cât și micii, dar și marii fermieri vor doar să  fie sprijiniți și guvernarea nu le oferă nici această șansă. 

Explicația Ministerului este că nu întotdeauna acest program a avut efect, deoarece constant, în fiecare an, importurile de tomate au crescut, apoi în multe locuri programul a fost fraudat pentru că nu era foarte sigur din punct de vedere al managementului programului şi au fost foarte mulţi fermieri sau aşa-ziși fermieri care au beneficiat de acest program, iar banii în mod normal ar fi trebuit să ajungă la cei care chiar produceau tomate în spaţii protejate. Anul acesta s-a decis extinderea formei de sprijin şi transformarea în legume în spaţii protejate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.