Reorganizarea spitalului scapă arădenii de clădirea Infecțioaselor: secția-mutată într-un spațiu conform

0
1143

Secția de Infecțioase de pe strada Stefan Cicio Pop a fost ani de zile una dintre cele mai degradate unități spitalicești din municipiu. Arădenii nu vor mai fi nevoiți să evite secția, așa cum au încercat să o facă până acum, întrucât a fost mutată de săptămâna aceasta în Grădiște, la parterul spitalului de tratament al bolilor pulmonare. Schimbările impuse inițial pe timpul pandemiei au avut aspecte pozitive, spitalul trecând apoi la reorganizarea mai multor secții după ieșirea din starea de urgență, între care este și aceasta.

Așadar, secția se găsește pe tronsonul din partea stângă, iar secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC respectiv Recuperare Medicală Respiratorie au fost restructurate la etaj.

Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă, înființat la începutul pandemiei de COVID-19, la parterul clădirii, tronsonul din dreapta, rămâne funcțional, urmând să deservească secțiile de pneumologie respectiv de boli infecțioase adulți.

Am luat această decizie în urma discuțiilor purtate cu medicul epidemiolog și cu medicii șefi ai secțiilor implicate. Cunoaștem cu toții situația imobilului în care funcționa până acum Secția de Boli Infecțioase Adulți, iar în clădirea de pe strada Stephan Ludwig Roth avem suficient spațiu pentru a putea amenaja și această secție dar și pentru a putea menține Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă înființat la începutul pandemiei de COVID-19”, a susținut dr. Mircea Onel, director medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Conducerea Spitalului Județean a subliniat faptul că, fiind vorba despre un spital nou construit, dat în folosință în anul 2017, la nivelul fiecărei secții s-au putut desena circuite medicale separate, neexistând pericolul ca pacienții internați pe Secția Boli Infecțioase Adulți să interacționeze cu pacienții de pe secțiile de Pneumologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.