Finalul de an aduce în Polivalentă un meci interesant în Liga Naţională de Baschet Feminin. Chiar dacă există diferenţe din multe puncte de vedere între combatante, Univ Goldiş ICIM Arad și Sepsi Sf. Gheorghe promit spectacol. Azi, de la ora 18,30, arădencele încearcă să răstoarne orice calcule. Cu obiectiv clar clasarea în play-off, Aradul lui Nolan înfruntă campioana en-titre şi liderul la zi în campionat, echipă ce a pierdut doar un meci.
Cu toate acestea speranţa la o surpriză există. Nu uităm că recent Aradul a învins la Cluj, o grupare cu pretenţii la cucerirea titlului (şi, fie vorba între noi, deocamdată doar cu pretenţii). „Cu siguranţă, ne aşteaptă, un examen dificil. Înfruntăm campioana României, echipă a cărei buget îi permite să spere la a păstra acest titlu. Dar nu uităm că am învins la Cluj, o formaţie aproapiată ca valoare, dar şi de faptul că exact cu acum un an administram viitoarei campioane cel mai dur eşec din acea stagiune. Din păcate, noi de atunci suntem în recesiune, iar Sepsi continuă performanţele. Dar, vrem să stricăm calculele specialiştilor. Aşteptăm fanii să ne susţină în încercarea de a obţine un nou rezultat important”, spune preşedintele grupării „galben-albastre”, Marcel Urban.
Intrarea în Polivalentă va fi liberă dacă fanii vor aduce câte o jucărie de pluş. În schimb oficialii Aradului le pregătesc câteva surprize.
Ca să vă oferim un tablou exact a LBNF înainte de partida din această seară, să spunem că Sepsi e lider cu 25 de puncte, urmată de marea surpriză de până acum, Olimpia Braşov – 23 de puncte. Po­diumul este completat de Universitatea Cluj cu 22 de puncte. Formația de pe Someș, însă, a strâns deja are patru eşecuri stagionale și pare capabilă să se ridice la nivelul așteptărilor.
În continuare clasamentul este completat de CSM Târgovişte – 21 de puncte, Phoenix Galaţi – 20, Univ Goldiş ICIM şi CSM Satu Mare – ambele câte 18, BC Tg. Mureş – 16, CST Alexandria – 15 şi Poli Iaşi 14 puncte. Un clasament deschis la orice înaintea unul play-off care se anunţă mai pasinonant ca oricând. Asta dacă nu apar surprize neplăcute într-o lună ianuarie ce mai tot timpul a pregătit câte ceva.

Recomandările redacției