Seria pozitivă a Sebișului s-a încheiat în Vinerea Mare la Ghiroda. După trei succese consecutive, trupa de pe Crișul Alb spera să ia trei puncte din „fieful” unei echipe liniștite, fără obiective de clasament pe final de campionat în Liga a III-a. Dar, poate, exact dezinvoltura a făcut diferența între combatante la final.
Ziua neagră a Naționalului s-a întrevăzut încă din primele minute, când timișenii au ratat o ocazie mare prin Mancaș, iar Mărgărit a ieșit de pe gazon accidentat. Încetul cu încetul, profitând și de vânt, ghirodanii au devenit tot mai insistenți, iar deschiderea scorului nu
s-a lăsat prea mult așteptată. În minutul 16, pe o contră rapidă, Neamțu a reușit să le ia fața lui Susan și mai ales portarului Poiană și să trimită cu exteriorul în plasă din 15 metri (min. 16). Jocul slab al vizitatorilor s-a și prin reușita de
2-0 a Ghirodei, dar nu înainte ca Poiană să respingă șutul din apropiere al lui C. Popa. În minutul 35, Neamțu a centrat de pe dreapta, iar Mancaș a șters balonul cu capul, iar goal-keeperul „alb-albaștrilor” a scos mingea din plasă, de lângă bara din dreapta sa. Pe final de repriză, o acțiune a lui Săulescu i-a prilejuit lui Susan relurea simplă în plasă, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.
Cu un șut bun de la marginea careului, parat cu ceva dificultate de Gakos, Sebișul a dat impresia că poate reveni în joc în partea a doua, dar nu a fost deloc așa. Amfitrionii s-au apărat exact în fața unei echipe apatice, fără idei la construcție și finalizare și periculoasă din când doar în urma fazelor fixe. Singura fază legată a sebișenilor a venit în minutul 70, atunci când Onțel a reluat în transversală centrarea lui Siminic, iar Săulescu a finalizat 2 secunde mai târziu pe lângă vinclu. În rest, o ploaie de centrări în careul lui Gakos, care – însă – nu a avut mari emoții, așa că formația lui Cojocaru pierde primul meci al anului 2018 în cel mai prost moment posibil și părăsește podiumul seriei a IV-a a Ligii a III-a.
Formații: Ghiroda: Gakos – Semeniuc (93 Holovici), Hotca, Gavriluță, Popescu – Neamțu (58 Berivoescu), C. Popa, Saizu, Mancaș (89 Mureșan) – Matiș (69 Totic), Baranyi.
Sebiș: I. Poiană – Giuga (46 Poștoarcă), Pîslaru (55 Sz. Vereș), Dumitrache, Siminic – Pintea (67 Petculescu), Ruță – Săulescu, Onțel, Mărgărit (14 Susan) – Enciu.
Arbitri: Mihai Domșa (Aiud) – Claudiu Osmache (Brașov), Lucian Țuțu (Tărlungeni).
Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Marian Cătănescu (Craiova)

Recomandările redacției