Repetiția generală pentru Eurovision

0
518

În Arad se fac ultimele pregătiri pentru semifinala de duminică care se va desfășura în Sala Sporturilor.

„Ne bucurăm că această etapă de desfășoară în Arad, sperând ca nu aici să se pună o barieră, ci să se dezvolte în continuare activitatea aceasta în vestul țării”, afirmă Andrei Boroșovici, directorul TVR Timișoara.

„Suntem un oraș activ economic, dar și o comunitate care se implică în viața culturală, vrem să creștem acest domeniu. Transmit salutul comunității Arădene către Eurovision. Ne-am bucurat să putem fi parteneri. Chiar dacă România nu câștigă locul întâi la nivel european, scopul este să câștige în acest show plăcerea de a se uita la un astfel de eveniment și să se facă o selecție a ceea ce înseamnă muzica românească”, a declarat Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Seria show-urilor Eurovision România continuă duminică, cu a doua semifinală, unde pasiunea, emoția și bucuria își fac vocea auzită la poalele Zarandului.

Pe scena amenajată în Sala Sporturilor „Victoria”, vor intra în competiție Ielele – 2 Gents, Tears – Georgy, Right now – Olivier Kaye, Discrete – Xonia, Make me your man – TWM, Give up now – Johnny Bădulescu, High heels on – Echoes, Your journey – Aldo Blaga, Daina – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, Dear father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu.

În listă ar fi trebuit să se prezinte și celebrul Dan Bittman, însă acesta, cu părere de rău, s-a retras din competiție, urmat apoi de alți doi participanți, Xandra și MIHAI.
Dintre melodiile enumerate precedent, cel mult șase vor merge mai departe .

Recitalul serii va fi susținut de artistul italian Alessandro Canino ft HIT Italy, ce va interpreta „Brutta”, „Tu, tu, tu”, noul hit al trupei – „Il nostro amore perfetto”, în duet cu Guya, dar și versiunea italiană a șlagărului „Dacă pleci”, un cadou pe care italianul l-a pregătit pentru publicul din România.

Membrii juriului sunt: Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miţă), Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete. Misiunea celor cinci jurați se va încheia după ce vom afla numele pieselor care vor concura în Marea Finală, urmând ca, pentru ultimul act al Selecției, să predea ștafeta juriului internațional.

În cadrul organizării evenimentului, s-au dat peste 300 de invitații iar se preconizează că și succesul televizat va fi în creștere, estimându-se la peste 300 de milioane de vizionări.
Acest eveniment va aduce, deci, multe beneficii Aradului din punctul de vedere al imaginii.

Evenimentul este realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad. Având deja experiența semifinalei care a avut loc, la ediția precedentă, în capitala Banatului, echipa TVR Timișoara s-a implicat și în acest an în organizarea unui show al Selecției Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.